Любимото мече Падингтън ще оживее в пиeса в Лондон


Любимото мече Падингтън ще оживее в пиeса в Лондон
Снимка: Instagram/theroyalfamily

The Paddington Bear Experience, постановка за всички възрасти по героя на Майкъл Бонд, ще се проведе в бившата сграда на Лондонския съвет. Светът на неудържимото, обичащо мармалад мече Падингтън на Майкъл Бонд ще бъде пресъздаден за увлекателно театрално преживяване.

Зрителите ще бъдат поканени да изследват околностите на 32 Windsor Gardens, където Падингтън се заселва със семейство Браун след пристигането си от Перу, включително и редица познати места от книгите на Бонд. The Paddington Bear Experience ще се разгърне на площ от 2500 кв. м в сградата, бивша централа на местната власт, на брега на Темза. Продукцията е проектирана от Immersive Octopus, творческия колектив, който стои зад Peaky Blinders: The Rise, който се провежда в Лондон до май и вдъхва живот на жестокия свят на гангстерския телевизионен сериал.

Любимият, предразположен към инциденти Падингтън - известен със синьото си палто и изтърканата си червена шапка, в която често се крие лепкав сандвич - ще участва в значително по-семейна афера. Дизайнерката Ребека Брауър, която работи по шоуто на Path Entertainment Group в продължение на шест месеца, заяви, че мултисензорната, интерактивна комбинация от игри, изпълнения на живо и видео съдържание "работи за всички възрасти".

Написаното от Кейти Лайънс преживяване има сюжет, изграден около това да помогне на семейство Браун да се подготви за специален повод. "Не искаме да издаваме твърде много", каза Брауър, като добави, че появата на самия Падингтън ще бъде част от изненадата. "Мога да кажа, че Падингтън присъства, но все още не мога да кажа как ще присъства", каза тя.

Почитателите на книгите и анимационните филми за Падингтън ще открият всякакви "скрити намеци" към тези светове в преживяването, но Брауър каза, че естетиката е вдъхновена най-вече от двата игрални филми, в които Бен Уишоу озвучава CGI Падингтън, излезли през 2014 и 2017 г. "Прочетох книгите като дете", каза Брауър. "Когато излязоха филмите, наистина се влюбих още повече в героя." Тя посещава някои от лондонските локации, използвани във филмите, и се стреми да постигне реалистичен дизайн, като същевременно представи столицата с подобна "своеобразна магия, която те внесоха в един доста сив град".

Сред предишните продукции на Immersive Octopus са Doctor Who: Time Fracture, която беше открита през 2021 г. Брауър създава тези проекти по време на пандемията Ковид-19, която изисква безкрайни корекции за различните нива на социални ограничения. След като мерките срещу Ковид бяха отменени, Peaky Blinders: The Rise се превръща в начин да се "достигне до публиката, която копнееше да се събере и да се забавлява".

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Когато паднеш, все още не си победен. Истински победен си тогава, когато откажеш да станеш и да пробваш отново.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама