"Магията на Изтока" - Азия в снимки


"Магията на Изтока" - Азия в снимки
Снимка: ПР

С официално събитие, в присъствието на кмета на София – г-жа Йорданка Фандъкова и ръководителите на дипломатическите мисии на участващите във фотоизложбата азиатски държави, ще се открие изложбата "Магията на Изтока" на 13-ти май, от 15 ч. на "Моста на влюбените", НДК. 17 държави представят културата, бита и природата си с уникални фотографии, правени в различни райони на екзотична Азия: Бангладеш, Виетнам, Емирство Кувейт, Индия, Индонезия, Иран, Ирак, Китай, Монголия, Обединени Арабски Емирства, Пакистан, Палестина, Република Корея, Саудитска Арабия, Тайланд, Филипини и Япония.

Изложбата е част от предварителните събития по повод предстоящия Фестивал на азиатската култура, който ще се проведе за трети пореден път на сцена "Лятната естрада" и прилежащите ѝ алеи в Борисовата градина на 15-ти юни, от 10 ч. до 20 ч.


Превърналият се вече в традиционен празник на културите от азиатския континент и тази година ще предложи на посетителите си повече от богата и разнообразна програма. За втора поредна година събитието се обявява в полза на благородна кауза на фондация "За Нашите Деца", която тази година е посветена на сигурната семейна среда за всички деца и подкрепа на родителите още от първия миг. Средствата от събитието организацията ще инвестира в подкрепа на уязвими семейства в риск от раздяла и ще спаси от изоставяне поне 15 деца в ранна възраст.

Фестивалът е с вход свободен, но насърчава посетителите да участват в благотворителната томбола като закупят билетче, с което помагат за това по-малко деца да бъдат изоставени от своите родители и да прекарат първите години от своя живот в самота и изолация, далеч от пълноценна грижа и обич. Посетителите, закупили билети, ще имат възможността да спечелят награда от многобройните партньори-дарители на фестивала, сред които и най-голямата награда – двупосочен билет за двама до азиатска държава по избор.

С набраните повече от 16 400 лева от миналогодишното издание на фестивала, екипът на фондацията насърчи развитието на 48 деца в приемни семейства, включително деца със специални потребности, давайки им възможност да посетят  спортни и летни лагери, зелено училище, да се насладят на театрални постановки, да разгърнат въображението си в арт-ателиета и други дейности.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

По-скоро бих се доверил на женския инстинкт, отколкото на мъжкия разум.

Станли Болдуин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама