Мащабно почистване в София по повод Деня на Земята


Мащабно почистване в София по повод Деня на Земята
Снимка: anncapictures / Pixabay

Българският младежки Червен кръст-София , Американският колеж в София и Софийският ученически съвет обединяват усилията си в мащабна кампания "С мисъл за бъдещето", която цели повишаване осведомеността за екологичните проблеми, с които се сблъскваме днес и насърчаването на младите хора да бъдат активни граждани в своята общност.

В основата на кампанията са две събития - мащабно почистване на пространствата около софийски училища и паркове, което ще се проведе на 22 април 2023 (събота) от 10:00 часа, по повод Световния ден на Земята с предварително съгласуван график с районните администрации в София.

На 23 април 2023 (неделя) от 10:00 ч. до 16:00 ч. на Голяма поляна в Южен парк, за най-малките, на седем пункта ще бъде организиран детски уъркшоп с екологична насоченост и в игрови формат.

В почистването на 22 април ще се включат около 3000 доброволци от много столични училища и университети, доброволци от БМЧК-София, като екипи за почистване ще има в почти всички райони в София.

В детския уъркшоп на 23 април участие ще вземат ученици от Американския колеж-София, доброволци от БМЧК-София и представители на Софийския ученически съвет.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Най-голямото щастие е да чувстваш, че си обичан...Не да го знаеш, а да го чувстваш!

Eлиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама