Много мъдра притча за това как да поръчаме щастие от Вселената


Много мъдра притча за това как да поръчаме щастие от Вселената
Снимка: Istock

В един храм имало зала с хиляда огледала. Един ден едно куче се загубило в храма и попаднало в залата. Изведнъж то се видяло изправено срещу 1000 огледални образа, започнало да ръмжи и да лае по предполагаемите си противници. Те също му се озъбили многократно и отвърнали на лая му. Кучето се разярило още повече. Накрая то се пренапрегнало до такава степен, че умряло.

Вижте още: Много мъдра притча за предателството, от която ще настръхнете

Минало известно време. Един ден друго куче попаднало в същата зала с хиляда огледала. И това куче видяло, че е обградено от хиляда свои двойници. То помахало радостно с опашка и хиляда кучета му отвърнали със същото и се зарадвали с него. Кучето напуснало храма радостно и окуражено.

Никой никога няма да го разбере, но ти се запитай дали си по-скоро като първото или като второто куче? Второто куче определено поръчва по-добре.

Ако приличаш на първото куче, трябва активно да се заемеш с поръчки. Запомни: Природата има интерес хората да са щастливи, защото такива хора повече уважават планетата и всички нейни обитатели и растения. Колкото по-щастлив е човек, толкова повече той има желание да споделя вътрешното си изобилие от радост и да пази природата.

Вижте още: Ако имате куче, прочетете тази притча

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Стой далеч от сивите хора. Обичат да крадат цветовете ни!

Дейвид Сант

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама