Много силна молитва към Света великомъченица Екатерина


Много силна молитва към Света великомъченица Екатерина
Снимка: iStock

На 24 ноември Православната църква почита Света великомъченица Екатерина - една от най-образованите жени на своето време.

В Родопската област светицата се почита против тежки болести и висока температура. Жените не работят и не пипат остри предмети, защото се вярва, че ако се порежат, раната няма да зарасне.

Молитва към Света великомъченица Екатерина

О, света великомъченице Екатерино, избран съсъд на чистотата, стълб на Православието, наша надеждна застъпнице, сама станала причина да те умоляваме, законна подвижнице, свята, свято почиваща на светата планина, тебе молим: погледни на нас свише, чуй гласа на нашето моление, смили се над бедствието на твоите раби, просвети нашия помрачен ум, направи да мислим за небесното, а не за земното. С твоите молитви ни помогни да побеждаваме плътските похоти, пристрастията към света и козните на злите духове, злобно воюващи против нас, та по твоето застъпничество в дните на своя живот да бъдем свободни от техните враждебни нападения и след изхода – от техните въздушни изтезания. О, премъдра дево! Дари ни всичко, което просим за полза: защото много можеш да измолиш от твоя възлюбен Жених Христа, нашия Бог. Знаем, че голяма сила има молитвата на праведника, подпомагана от благостта на милосърдния Бог, но Когото слава, чест и благодарение сега и винаги, и във вечни векове. Амин.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Облечени от глава до пети в любов. И това е единствената марка, която никога не излиза от мода.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама