Молитва по време на Великденски пост


Молитва по време на Великденски пост
Снимка: Istock

От началото на тази седмица започна най-строгият пост - Великденският. Това е много важен период за християните и освен от животински продукти, църква казва, че трябва да се въздържаме от лоши мисли и постъпки. 

Днес ви представяме една силна молитва, която ще укрепи вярата и волята ви по време на пости:

Надежно на всички хора, от краищата на земята и на ония, които са далече в морето, Боже, Който си предначертал тези свети дни на пост чрез Закона, Пророците и Евангелистите! Удостой всички нас да преминем този пост в чистота, в единство на вярата и изпълнение на Твоите заповеди през всички дни на живота ни.

Заповядай на Ангел мирен да пази нашето влизане и излизане за всяко добро дело и за благоугаждане при причащението ни с Пречистите Твои Тайни.

Приеми Владико, коленопреклонението и поста на Твойте раби, като им дадеш духовно благословение в Христа Иисуса - Нашия Господ, с Когото Си благословен, с Пресветия и Благия и Животворящ Твой Дух, сега и винаги и във вечни векове. Амин!

Достойно е, наистина, да Те облажаваме, Богородице, винаги блажена и пренепорочна и Майка на нашия Бог. По-чтима от херувимите и несравнено по-славна от серафимите, нетленно родила Бог Слово, същинска Богородица, Те величаем.

Заради молитвите на светите наши отци, Господи Иисусе Христе, Сине Божий, помилуй нас, Амин!

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Една жена трябва да смекчи сърцето на мъжа, а не да отнеме силата му.

Зигмунд Фройд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама