Мощен ритуал за здраве, който се изпълнява само на Велики четвъртък


Мощен ритуал за здраве, който се изпълнява само на Велики четвъртък
Снимка: iStock

На четвъртия ден от Страстната седмица православните християни празнуват Велики четвъртък. Датата му е различна всяка година, защото зависи от честването на Великден. През 2022 г. празникът се пада на 21 април. На този ден е добре да се почисти къщата, да се приготви паска и лековита сол, която е силен амулет и помага за подобряване на здравето и предпазване от всичко нечисто.

Ритуал за здраве на Велики четвъртък

Солта, приготвена на Велики четвъртък, има много силен енергиен заряд и може да помогне при лечението на болести, както и да привлече просперитет и късмет в къщата. Тя се добавя към ястията на болни хора и се носи като талисман за щастие. Също така малко количество от нея може да се добави към водата за къпане на децата, за да растат силни и здрави.

Какво символизират различните цветове на великденските яйца

Този ритуал може да се изпълни само на Велики четвъртък, деня преди Разпети петък, но можете да я използвате солта през цялата година. Задължително е той да се изпълни в тиха и спокойна атмосфера, а на Великден солта трябва да се освети в църквата заедно с козунаците.

За целта са ви необходими 1 кг сол и 10 супени лъжици ръжено брашно. Изсипете солта в тигана, добавете брашното. Загрейте, като бъркате по посока часовниковата стрелка с дървена лъжица. През това време прочетете три пъти молитвата "Отче наш".

Пазете се от тях - това са най-злите зодии!

Изпълнете ритуала преди залез слънце, като същевременно се постараете да не изсипвате солта. Тя трябва да се изразходи преди Велики четвъртък следващата година.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Не смятам, че лифтингът е жизненоважен за една жена. Дори да получите красиво лице, белезите върху сърцето и черните петна в душата остават.

Бриджит Бардо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама