Най-красивата притча за любовта


Най-красивата притча за любовта
Снимка: Getty Images/Guliver

Отиват двама влюбени, мъж и жена, при един мъдрец и го питат как да запазят връзката си завинаги, така че никога да не се разделят. Мъдрецът им казва да го последват. И им дава два гълъба, за които се грижел. След което им казва, да вържат краката им един с друг. Те връзват краката на единия гълъб за краката на другия.

След което Мъдрецът им казва "А сега ги пуснете да летят".

Те ги пускат. Но гълъбите не можели да полетят, защото били вързани. И през цялото време се мъчили с човките си да махнат връвта и да се освободят...

След това Мъдрецът им казал "А сега ги развържете и ги пуснете!" .

След като свалили връвта от краката им, гълъбите полетели свободно един до друг в необятното небе, споделяйки общия си път.

Поуката е много ценна.

Когато се опитваме да се заплашваме, контролираме, обвиняваме и задушаваме, ние не можем истински да се доближим един до друг. Сърцата ни се отдалечават. Но когато си дадем приемане, толерантност, мир и не се притискаме - това ни сближава и ние продължаваме напред един до друг, забравяйки за останалия свят.

Връзката е споделеност. Отдаденост. Честност. Вярност. И безусловно приемане! Без нито ти да искаш да съм някой друг, нито аз да искам това от теб. Защото когато искаме да бъдем други, значи търсим други хора, а не себе си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Независимо дали приемат, или отказват, жените изпитват еднакво удоволствие от това, че са искани.

Овидий

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама