Напук на пандемията: Българска двойка обикаля Европа с кола (ВИДЕО)


Напук на пандемията: Българска двойка обикаля Европа с кола (ВИДЕО)
Снимка: Алекс и Лора

Финансистът Алекс и йога инструкторката Лора решават да обиколят Европа за 112 дни с кола и без план. А държавите, на които се спират, са Гърция, Италия, Франция, Испания и Португалия. За себе си споделят, че много обичат да пътуват и това е нещото, което ги е сближило още повече и ги е накарало да се влюбят един в друг.

"За 27-мия ѝ рожден ден исках да ѝ направя подарък, който да го помни цял живот и идеята беше да си избере 5 държави някъде по света, в които да отидем заедно, но тъй като COVID малко ни ограничи, решихме да изберем Европа и с кола", споделя Алекс пред екипа на нашите колеги от Actualno.com.

Цялото им пътуване, заедно с много други общи моменти, документират в своя Youtube канал, където говорят основно на английски и публикуват най-вече видеоклипове от ежедневието си, което е изпълнено с много екскурзии и разглеждане на забележителности. 

"Идеята ни там е да покажем на света един по-добър начин да се обичаме и в едно изречение – "Може ли да съществува двойката без его?", добавя Алекс.

На стотния ден от пътуването Алекс прави незабравима изненада на Лора - "Алекс ми предложи точно на Бъдни вечер. На 24-ти декември беше точно ден 100 от нашето пътуване. И ми става доста развълнувано като се сетя…". Споделя още, че имали планове да направят нещо голямо за стотния ден от своето пътуване, но никога не е предполагала, че ще получи подобно предложение.

Въпреки пандемията и ограниченията Алекс и Лора прекосяват без проблеми границите на 5 държави. Най-строги се оказват условията за влизане обратно у нас.

"Срещнахме едно огромно затруднение – това беше да се върнем обратно в България. Не го казвам с лекота. Единствено и само на българската граница с ваксина и 24-часов тест, направен в Италия, на българската граница ни спряха и ни направиха още един тест", категорична е двойката пътешественици.

Бъдещите им планове също са големи и предизвикателни: "Да продължим чрез този канал да показваме как се гради тази перфектна двойка, но вече в Канада с още едно по-голямо пътуване, което не можем да извършим с кола."

 

Вижте целия репортаж  ТУК.

Автор: Илиана Симеонова

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама
Реклама

Ако не можеш да бъдеш добър пример, ще трябва да станеш ужасно предупреждение.

Катрин Еърд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама