Не дръжте в хладилника тези храни, съсипвате ги


Не дръжте в хладилника тези храни, съсипвате ги
Снимка: iStock/Guliver

Обичате ли да слагате всички продукти в хладилника, за да запазите свежестта и вкуса им за по-дълго време? Хубаво е да знаете обаче, че някои храни не се нуждаят от хладилник. Те се съхраняват по-добре и за по-дълго извън него и това запазва вкусовите им качества. Те са:

Авокадо

За да остане вкусно и свежо, го съхранявайте на сухо и проветриво място. В хладилника то се спаружва и може да мухляса.

Краставици

Когато са свежи, те се развалят много бързо в хладилник. Само за няколко часа успяват да се омекнат и да загубят вкуса си.

Сух лук

В хладилника той може да развие плесен, понеже се нуждае от циркулация на въздух. За това е по-добре да стои на сухо място.

Картофи

Ниските температури в хладилника ще разградят нишестето в картофите и ще развалят вкуса им, за това по-добре ги дръжте на сухо място!

Банани

На тях им е нужда умерена температура, за да узреят, а в хладилника ще останат зелени. От друга страна, ако вече имат кафяви петна, хладилникът ще ускори процеса на гниене, заради липсата на вентилация.

Патладжан

Като изключително чувствителен към ниските температури, хладилник лесно разваля вкуса на патладжана.

Чесън

Също като със сухия лук е най-добре да го държите в кошница за по-добра циркулация на въздуха и да запазиш вкуса и качеството му с месеци.

Босилек

В студеното той бързо абсорбира околните миризми от хладилника и ще изсъхне. Най-добре е да го натопите в чаша вода на стайна температура.

Домати

В студената среда на хладилника те бързо губят аромата и вкусовите си качества, които не можете да компенсирате с никакви маринати.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Понякога умът има нужда от време, за да приеме онова, което сърцето вече знае.

М.Анджело

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама