Неочаквани приложения на Kока-кола


Неочаквани приложения на Kока-кола
Снимка: iStock

Колата е обожаван продукт от хора по целия свят. Разбира се, ако искате да сте в добро здраве, това значи да внимавате колко често се наслаждавате на тази напитка. Любителите на Кока-кола, обаче, ще се радват да чуят, че има много нейни приложения (освен пиенето ѝ), които дори са полезни. Ето кои са те:

Убийте вредителите във вашата градина

Ефективен метод за борба с вредителите за вашата градина е използването на тази напитка. За да се отървете от неприятните гадинки, изсипете в малка купа кока кола и я поставете близо до вашите цветя и други растения. Миризмата ще привлече тези пълзящи вредители, а киселинността на напитката ще ги убие.

Размразете предното си стъкло

Невероятно, но факт. Кока кола може също да размрази предното ви стъкло през зимата. Просто изсипете обилно количество от напитката върху предното ви стъкло и изчакайте около минута. Ледът трябва да се превърне в киша за лесно отстраняване.

Почистете тиганите си

Кока колата е полезна и в кухнята, особено при прегорели тигани. Изсипете малко кока кола в тигана и оставете да къкри. Засъхналите мазнини лесно ще се почистят. Можете също така да накиснете чайници и други кухненски предмети в кола, за да премахнете котлен камък.

КАК ПРАВИЛНО ДА ПОЧИСТИТЕ И ПРИГОТВИТЕ ОХЛЮВИ

Облекчаване на ужилвания от медузи

Ако не желаете да неутрализирате ужилване от медуза по традиционния начин (с урина), изсипването на кока кола върху мястото също ще свърши работа.

Почистете двигателя на вашия автомобил

Още един ефективен начин за почистване на двигателя на вашия автомобил. Вярвате или не, дори дистрибуторите на кока кола са фенове на тази техника от векове.

Използвайте я при готвене

Кока кола също е фантастично допълнение към много рецепти. Използването на напитката за приготвяне на месо, ще го направи много по-крехко. Смесването на кола с кетчуп или сос за барбекю се превръща в сладка глазура.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Стой далеч от сивите хора. Обичат да крадат цветовете ни!

Дейвид Сант

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама