НЕ показвайте това на гостите си, за да не си привлечете нещастие


НЕ показвайте това на гостите си, за да не си привлечете нещастие
Снимка: iStock

В очакване на гостите си повечето домакини подреждат старателно дома си. Но това не е достатъчно.

За да не привлечете нещастието в живота си, трябва също така да знаете кои вещи е необходимо да скриете от гостите си.

Религиозни книги и икони

Всеки има различно отношение към религията. Но това не е единствената причина да скриете иконите от гостите си. Не е добре тези предмети да "поглъщат" енергията на други хора. Все пак иконата у дома е талисман само за вас и вашето семейство.

Стари снимки

Не споделяйте с другите най-щастливите мигове от живота си. В противен случай това може да ви донесе неприятности. Много често именно чрез снимките другите могат да ви навредят. 

Бельо

Бельото е интимно нещо и е нежелателно да се парадира с него. 

Пари

Не е желателно и да оставяте пари на видно място у дома, особено когато очаквате гости. Те не трябва да знаят с колко пари разполагате и къде ги съхранявате. Все пак не забравяйте, че това може не само да стане повод за клюки, но и да породи завистта им.

Бижута 

За да не предизвикате завистта на гостите си, по-добре е да скриете скъпите си бижута далеч от тях. Няма нужда да демонстрирате благополучието си. Освен това, не трябва да позволявате на други хора да пробват бижутата ви.

Според суеверията, ако някой друг сложи брачната ви халка, тогава той ще вземе не само проблемите ви в брака, но и вашето здраве и благополучието ви.

Важни документи и ценни книжа

Никой не трябва да държи важни документи и ценни книжа на видно място. Има документи, които са по-скъпи от парите, а любопитството на някои хора понякога надхвърля всякакви граници. 

Боклук и бъркотия

За гостите ще бъде неприятно да видят бъркотията и боклука в дома ви. 

Медикаменти

Оставянето на лекарства на видно място също е неуместно. Това може да предизвика съжаление, състрадание и дори злорадство сред гостите ви. Освен това те ще започнат да ви съжаляват, а това допълнително ще предизвика негативни събития в живота ви.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Не избирай този, когото светът смята за красив. Избери този, който прави света ти красив.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама