Никога НЕ правете това с вещите на починалите


Никога НЕ правете това с вещите на починалите
Снимка: iStock

За съжаление човешкият живот не е безкраен. Рано или късно всеки се сбогува с починал приятел или роднина. Според традицията известно време след смъртта вещите на починалия се раздават на нуждаещите се. Но често опечалените близки не желаят да се разделят с тях. Правилно ли е това? Мненията по този въпрос са двусмислени.

След смъртта на родител повечето деца искат да оставят поне част от нещата, които ще им напомнят за него. Често това са дрехи и бижута. Повечето свещеници и експерти в областта на парапсихологията твърдят, че не е добре да се пазят вещите на починалия.

Причината за това се крие в енергията на тези вещи. Решението на дъщерята да носи дрехите и бижутата на починала си майка може да доведе до много неприятности. В крайна сметка тези вещи са носител на жизнената енергия на притежателя си. Носенето им единствено ще привлече нещастие в живота на новия им притежател, особено ако той има връзка с починалия. 

Децата не трябва да пазят и да носят вещите на починалия си родител дори ако се надяват, че по този начин ще им бъде по-лесно да преживеят загубата. 

По-добрият вариант е вещите на починалите да бъдат дарени на бездомните и нуждаещите се. Това ще помогне на опечалените по-бързо да прогонят скръбта и тъгата от живота си.

Ако вещите на починалия имат висока материална стойност, те може да бъдат продадени. 

Специално внимание заслужава да се обърне на часовниците на починалия. Те символизират обратното броене до смъртта.

Ако тази вещ е скъпа, по-добре е да я продадете. В противен случай просто я изхвърлете. Но в никакъв случай не я запазвайте и не я носете.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

В действителност там, където не достигат разумните доводи, ги заменят с викове.

Леонардо да Винчи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама