Новo кафене Starbucks отвори врати в София


Новo кафене Starbucks отвори врати в София

Хубава новина за любителите на световноизвестната верига за кафе Starbucks.  От днес може да се насладите на любимите си напитки в нов обект, който отвори врати в центъра на столицата – на ъгъла на ул. "Съборна" и ул. "Княз Александър I".

Това е шестият обект на компанията у нас, представена в България от AmRest.

"За мен е чест да открия най-новото кафене на Starbucks в София. Това е дългоочакваният момент, в който започва нов етап от развитието на компанията в България. Щастлив съм, че това прекрасно място в самия център на столицата ни ще даде възможност на още повече хора да се насладят на нашето уникално кафе и на незабравимото Starbucks изживяване. Радвам се, че ние продължаваме напред с нови обекти и обновена продуктова линия!" - заяви Иван Георгиев, регионален мениджър на Starbucks България.

Част от програмата на откриването беше и музикален флашмоб с любими български песни, посветени на кафето.

Новото Starbucks кафене разполага с площ от 330 кв. м и 150 седящи места отвън и вътре. Интериорният дизайн на заведението е нов и уникален, както всеки от интериорите на останалите кафенета. Той включва интересни снимки, описващи историята и пътя на кафето, и предлага уютна атмосфера.

В рамките на събитието посетителите имаха възможност да опитат новите продукти на Starbucks, които компанията въведе в България в края на месец юли: освежителните смутита, напитките Refresha, Popcorn Frappuccino, Cotton Candy и новите сандвичи със свежи продукти и десерти с йогурт и гранола.

Повече за Starbucks:

Началото

Историята на Starbucks започва през 1971 г. Тогава са били пекари и търговци на кафе на зърна или смляно, чай и подправки, с един магазин в Сиатъл на Пайк Плейс Маркет. Днес Starbucks посрещат милиони клиенти на ден в повече от 23 000 локации в над 70 страни.

Името Starbucks

Starbucks е името на помощник-капитана в романа на Хърман Мелвил "Моби Дик". Името се свързва с романтиката на открито море и традициите в мореплаването на първите търговци на кафе.

Логото Starbucks

Също вдъхновено от романтиката на открито море, логото представлява сирена (русалка) с две опашки от гръцката митология.

Кафето

Основната цел е кафето, което се предлага, да е отгледано според най-високите стандарти за качество, използвайки етично закупуване и отговорни практики за отглеждане. Купувачите на кафе от Starbucks пътуват до фермите в Латинска Америка, Африка и Азия, за да изберат най-висококачествените зърна кафе от вида Арабика. След като тези зърна пристигнат в заводите за печене, експерти показват по най-добрия начин техните богати вкусове и аромати чрез специалното Starbucks изпичане (Starbucks Roast).

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама