Очаква ни Розова Луна през април


Очаква ни Розова Луна през април
Снимка: iStock/Guliver

Първо беше Синята Луна през март. Сега се очаква Розова Луна през април, което ни кара да се чудим има ли и други цветове?

На 29 април в 8:58 часа ще станем свидетели на тазгодишната Розова Луна. За съжаление на любителите на розовите нюанси, тя няма да е оцветена в бебешко розово, нито ще е цикламена, нито в цвят пудра. Името просто означава, че това е единствената пълна Луна през април и се нарича Розова Луна, защото цветето, което обикновено цъфти точно по това време, се нарича флокс и се среща най-често обагрено в ярко розово.

Други имена за пълнолуние през април са "Треварската луна", "Яйцето" и "Рибарската Луна". И докато чакаме с нетърпение да видим дали пък няма Луната да порозовее, ето какво трябва да знаете за енергията й.

Розовата Луна, която обявява пристигането на пролетта, сигнализира за ново пробуждане и възможност да се отърси от тежката тъмнина на зимата. Сега е времето да се погрижите за себе си и да се отърсите от всичко негативно или старо, което вече не ви носи щастие. Вземете луксозна вана с много балончета, запишете се на танците, които от толкова отдавна искате да опитате, научете нов език или просто изчистете малко пространство в гардероба си. Възможностите са безкрайни, а когато приключите със заниманието, ще се почувствате много по-леки и свежи.

Розовата Луна ни припомня да гледаме на живота от хубавата му страна, ако искаме да сме щастливи. Напомня ни да сложим розовите очила, да оставим зимната депресия в миналото и да се наслаждаваме на предстоящите топли дни.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Разбрах, че когато имаш истински интерес към живота и любопитен живот, сънят не е най-важното нещо.

Марта Стюарт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама