Опитните градинари съхраняват чесъна така и той издържа до следващата есен


Опитните градинари съхраняват чесъна така и той издържа до следващата есен
Снимка: iStock

Опитните градинари знаят как да съхраняват чесъна по правилния начин, така че той да издържи до следващата есен. Задължително е при ваденето му да се използва лопата. Ако просто издърпате главите, има вероятност да ги нараните, а това ще доведе до активно развитие на гъбички.

Най-добрите методи за съхранение на чесън

Чесънът се съхранява само след правилно изсушаване. Продължителността на съхранение зависи от избрания метод. Чесънът е най-добре да се съхранява при висока влажност.

1. Съхраняване на чесъна в хладилника

Трудно е да се намери идеалното място за съхранение на чесън в апартамента. Съхранявани на стайна температура, главите изсъхват бързо, а на балкона могат да замръзнат. Най-добре е чесънът да се съхранява в хладилник.

2. В мазето

Мазето е най-доброто място за съхранение на чесъна, но преди това помещението трябва да се почисти и дезинфекцира. Това ще помогне за намаляване на вероятността от разпространение на гъбички.

3. На връзки

Това е един от най-популярните начини за съхранение на чесън. В случая е важно да почистите главите от почвата. Готовите плитки трябва да бъдат окачени в помещение с добра вентилация, защитено от слънчевите лъчи.

4. В чорапи

В случая е най-добре да изберете найлонови чорапи. В тях главите ще са добре вентилирани и няма да се развият гъбички. Чорапите трябва да се окачат на тавана и редовно да отстранявате гнилите глави чесън.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Няма проблем човек да се пуска по течението, стига да може след това да се върне.

Миг Джагър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама