Oстрови, разпалващи сексуалните страсти


Oстрови, разпалващи сексуалните страсти
Снимка: iStock/Guliver

Те са девствени, диви и изключително горещи и то не само заради високите температури и впечатляващия вулканичен пейзаж с постоянни малки изригвания. CNN представя най-еротичните острови на Италия.

Някои вярват, че Стромболи и Филикуди, два красиви острова в Еолийския архипелаг в Сицилия, притежават магически и афродизиачни сили, идеални за тези, които търсят или отчаяно се опитват да възвърнат екстаза на страстните нощи. Ето защо те често се наричат "атолите на плодовитостта".

Местните казват, че островите са се превърнали в места за "сексуално поклонение" поради очевидната им способност да повишават либидото. Те също така твърдят, въпреки че не е ясно как точно знаят, че релаксиращата среда насърчава двойките да експериментират в спалнята.

Топлите горещи извори на островите, грандиозните белези от лавовия поток, интригуващите пещери и мистериозните цветя се считат за "оргазмен" коктейл, който очевидно възбужда хората.

Казват, че новобрачни двойки, които искат да имат бебе, се стичат тук от цял свят, докато млади жени, надяващи се да намерят мъж, произнасят мълчаливи молитви пред странни на вид морски скали, които се издигат нагоре фалос.

Вулкан афродизиак 

Стромболи, един от най-активните вулкани в света, се смята за афродизиакът на островите. Това може да бъде малко притеснително, дори ако умът ви не е по плътските занимания. Има чести изригвания, на всеки около 15 минути, с експлозии от пушещи топчета, които карат земята да гърми и сърцата да бият. Склоновете на вулкана са мозайка от жълт, червен, оранжев, черен и зелен пясък и скали, покрити с розови цветя, а древните потоци от лава са изрязали огромни белези по пейзажа.

Черният пейзаж контрастира с прозрачната аквамаринова вода и множеството варосани бели къщи от пристанището на острова до самотния плаж "Пишита". Има обиколки с лодка през нощта, които позволяват на посетителите да се възхищават на фойерверките от лава под звездното небе.

При всяко изригване на Черния гигант, както е известен Стромболи, топлината се натрупва под земята и се отделя под водата чрез малки мехурчета. През нощта, когато температурата на въздуха се охлади, пътищата и тротоарите са горещи на допир и грубите каменни стени излъчват топлина.

"Това е много чувствено място, остров на огън и страст", казва Мария Пулиси, местен търговец на вино. "Можете да усетите постоянните вибрации във вас всеки път, когато върхът изригне. Сякаш вулканът избухна в тялото ви. Това е мощен афродизиак."

Много хора, които предприемат осемчасови преходи до кратера, обичат да се събличат голи, казва тя, лягат по корем на треперещата земя, за да усетят по-добре изригванията и вибрациите, които преминават през тялото.

"Това е преживяване като оргазъм, ритуал, който подпалва страстен секс. Топлината и вулканичното пулсиране навлизат в кръвта ви и предизвикват тази сексуална вибрация във въздуха. Вулканът е жив, ние го наричаме "Iddu" (него) и той е виновен, че е възбудил хората. Той е палаво момче."

Цвете със страстен аромат

Уникалните нощни аромати и остър въздух на Стромболи също са сред "виновниците" за разпалване на страстите.

Островът е дом и на необичайно растение, за което се твърди, че през нощта пуска хипнотичен аромат, който увеличава либидото и се смята, че помага на двойките да заченат.

"Нарича се "cestrum nocturnum" и зеленикаво-белите му цветове цъфтят само когато слънцето залезе", казва Луиза Падуано, собственик на "Ле тераце ди Еоло", морски ресторант с панорамна гледка към изчезнал вулканичен кратер, известен като Стромболикио.

"То така омагьосва! Наричаме го Дама на нощта. Ароматът му е толкова силен, толкова завладяващ, че може да предизвика приятно замайване и трае до ранните сутрешни часове. Повечето домове тук имат това растение на верандата или пред входната врата. Кара те да се чувстваш добре."

От древни времена cestrum nocturnum се счита за растение афродизиак, стимулира романтиката и сексуалните отношения.

Еротични скали и морски пещери

На близкия остров Филикуди "секси" природните дадености включват фалически морски скали и уединени пещери, за които се твърди, че са посещавани от двойки, които под предлог, че ги използват, за да се предпазят от слънцето, често в крайна сметка зачеват бебета.

Известно е, че местните рибари, плаващи по яркозелени вълни, оставят партньорките си в така наречените "пещери на плодовитостта". Предлага се и услуга, която води млади неомъжени момичета на разходка с лодка, която включва докосване на скали с необичайна фалическа форма, за които се казва, че носят късмет в намирането на любов.

Основният акцент в обиколката с лодка край скалите е "Ла Кана" - 85-метрова вулканична скала, която излиза от изумруденото море край бреговете на Филикуди. Някои казват, че прилича на главата на кобра или пушка, но повечето виждат в нея огромен фалос, който достига до небето. Наричат скалата "пръчката", "тоягата" и нямате нужда от италиански жаргонен речник, за да разберете защо.

Филикуди има примитивна атмосфера, която събужда сетивата и удоволствието, настояват местните. Известно е, че по-възрастните жени от селото правят отвари за плодородие.

"Това е островът, където ще намерите любов, независимо как и къде я търсите, дори и да дойдете на по-късен етап и на друго място", казва Енцо Анастаси от хотел "Ла Кана". "Това място подготвя почвата за всяка любов, която съдбата ви изпрати. В крайна сметка тук се запознах и се ожених за жена си."

Това е място с девствена природа. Има само едно рибарско селце, Пекорини а Маре, с пастелни цветни къщи, две малки пристанища и един път, който обикаля острова.

Пещерата на влюбените

Стръмни прашни каменни пътища и стари магарешки пътеки свързват просторни къщи с покрити със слама тераси, обвити с бугенвилии, подпрени от бели колони и с пейки от майолика.

Скалите на Филикуди са черни, зелени и червени с лабиринти от пещери. Руините на праисторическо селище и разрушени селскостопански колиби се простират по брега.

Нино Терано обича да показва на гостите си очарователни скални шарки и да играе с въображението им. Вълни и пясъчни пластове са изрисували цветни рисунки върху скалата, за които той твърди, че приличат на богове, които правят любов с жени и бебета, които се раждат.

Големият брой морски пещери са популярни места за двойки, търсещи уединение. Сред тях е Пещерата на влюбените, където се казва, че ако мъж и жена влязат в пещерата като двама души, те неизбежно ще се поддадат на похотта и ще се появят като трима, с новозаченато бебе.

"Това е мистерия, има нещо в тази пещера, което подлудява хормоните и заслепява хората с желание", казва Терано.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат. Ето защо те не получават това, което искат.

Мадона

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама