Отбелязваме Деня на Европа със светлинен 3D спектакъл в центъра на София


Отбелязваме Деня на Европа със светлинен 3D спектакъл в центъра на София
Снимка: ПР

Денят на Европа ще бъде отбелязан с триизмерно видео мапинг шоу на фасадата на Национална галерия/Квадрат 500 в София от 6 до 9 май 2022 г. Светлинният спектакъл "Представи си", посветен на темата за мира и основните европейски ценности, е част от Фестивала за светлинно изкуство LUNAR (научете тук повече за него). Началният час на прожекциите е 20.30.

Историята, разказана чрез спектакъла, ще бъде представена през погледа на млад човек, у когото се борят вътрешните гласове на страха, съмнението, но и на надеждата и вярата. Чрез емоциите, съпреживени по време на спектакъла, до всеки зрител ще може да достигне посланието за мир като една от основните цели, залегнали в основата на създаването на Европейския съюз.

Отбелязването на Деня на Европа с красиви и впечатляващи 3-D спектакли се превърна в традиция за Бюрото на Европейския парламент, което в партньорство с Представителството на Европейската комисия в България организира запомнящи се светлинни шоута на фасадите на Националната художествена галерия през 2017 г. и на Министерския съвет през 2018 г., както и първото издание на Фестивала на светлините в Пловдив през 2019 г. След двегодишно прекъсване в резултат на пандемията, тазгодишното издание ще бъде част от още по-мащабен Фестивал за светлинно изкуство LUNAR, включващ две видео проекции и четири статични проекции върху сгради, както и шест светлинни инсталации и интерактивно ателие за рисуване със светлина. Инсталациите за празничното събитие са разработени съвместно с българската компания за визуални ефекти и 3-D мапинг MP-Studio, която е носител на множество европейски награди за осветяване на знакови сгради в Европа и по света.

Достъпът до спектакъла и инсталациите е свободен. За да могат всички желаещи да станат част от празника, 3D мапингът ще бъде излъчен няколко пъти в четирите вечери.

Шоуто ще може да бъде гледано на живо от 20.30 ч. на 9 май на интернет страницата на Европейския парламент в България, както и във Facebook и YouTube.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Жените са най-големият неизползван източник на таланти в света.

Хилари Клинтън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама