Отмениха конкурса "Мис Вселена" в Индонезия, ето защо


Отмениха конкурса "Мис Вселена" в Индонезия, ето защо
Снимка: iStock

От край време се знае, че в конкурсите за красота има нещо гнило. Ето, че организацията "Мис Вселена" прекрати взаимоотношенията си с индонезийския франчайз и отмени тазгодишния конкурс в Малайзия, след като участнички в конкурс за красота обвиниха местните организатори в сексуални посегателства, съобщиха Ройтерс и АФП.

Жалби от седем от 30-те финалистки в конкурса "Мис Вселена Индонезия 2023" бяха подадени до полицията. В тях кандидатките обвиняват организаторите в сексуални посегателства, като поясняват, че са били подложени на топлес "проверки на тялото", каза адвокатът им.

Вижте още: Модна революция: лобална компания обединява 6 марки през 2024, ето кои

От полицията в Джакарта не отговориха на запитването за коментар в неделя. Във вторник говорителят на ведомството каза, че жалбите се разглеждат.

В Инстаграм Попи Капела, която притежава правата за Малайзия, каза, че не допуска сексуални посегателства. "Подчертавам, че аз, като национален директор и притежател на лиценза за "Мис Вселена Индонезия", не съм замесена и никога не съм знаела, не съм разпореждала, не съм изисквала, нито позволявала на никого от хората, участващи в процеса на организиране на "Мис Вселена Индонезия 2023" да извършва сексуални посегателства чрез "проверки на тялото", както се съобщава", посочи Капела.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Една жена трябва да смекчи сърцето на мъжа, а не да отнеме силата му.

Зигмунд Фройд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама