Петър Дънов: Мъж, който бие жена си, умира по-рано от нея, това е закон


Петър Дънов: Мъж, който бие жена си, умира по-рано от нея, това е закон
Снимка: iStock

- Мъж, който бие жена си, умира по-рано от нея, това е закон. Силата на човека седи във въздържанието, в самообладанието. Ако ти набиеш една жена, тогава в живота ти ще дойде онази голяма астрална змия-жена и ще ти даде такъв урок, че с години ще го помниш.

- Когато една жена се ожени за един мъж и след време го напусне, а после се жени за друг, въпрос е доколко ще живее добре с втория мъж. Аз никога не бих се оженил за жена, която е напуснала първия си мъж, макар и да е светица, защото и себе си ще променя към лошо, и нея. Закон е - ако първият мъж не може да ви даде любов, вторият никога няма да ви я даде. Ако първата мисъл не даде плод, както се казва, втората никога няма да я даде. От злото излиза зло, от доброто - добро. Първата любов е Божията. Втората любов е от дявола, нахитрели сте.

- До развод се стига, защото на съвременните жени слабата страна е там, че жената иска да хване някой мъж да я гледа. Мъжът и той иска да намери някоя жена да го гледа. Те и двамата искат да се гледат, но така здраве няма да се получи. Веднъж трябва да служиш, друг път да ти служат, редуване трябва да има, иначе няма здрава връзка, няма и здраве.

 - Онези хора, които се обичат, те са като човешките крака. Веднъж единият отива напред и върху другия пада тежестта, после се сменят да се обичат. Това е законът на човешкия живот в семейство. Да обичаш някого, значи в един момент ти да носиш тежестта, в следващия момент той да носи тежестта. Когато има правилна обмяна, когато има любов, е така. Тогава, когато натовариш любимия си като кон, пък ти вървиш, без нищо да носиш, никаква любов няма. И връзка няма.

 - Ако поставите един човек в любовта си по-горе от вас, вие ще го намразите. Всеки човек, когото туряте по-горе от себе си, ще го намразите. Всеки човек, когото туряте по-долу от себе си, ще ви намрази. Затова, за да не ви намрази, ще го държите равно на себе си. И тогава отношението между вас е по закона на любовта, ще се споразумявате.

Петър Дънов

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Знаете ли защо понякога сме разочаровани? Защото вярваме , че другите са готови да направят за нас това, което ние бяхме направили за тях.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама