Пийте кокосова вода, за да отслабнете


Пийте кокосова вода, за да отслабнете
Снимка: iStock

Кокосовата вода е продукт, който навлезе с пълна сила преди няколко години.

Какво представлява и какви са ползите от нея?

Кокосовата вода е сладка напитка, която се извлича от централната част на зелените кокоси. Водата от един кокос съдържа точно 40 калории, което се равнява на половината от един неподсладен сок. Кокосовата вода е с ниско съдържание на холестерол, мазнини и има високо съдържание на калий. Според хората, които продават тази напитка за отслабване, калият е повече отколкото в един банан.

Сигурно сте срещали много здравословни рецепти като  пилешко месо с кокосово мляко, кокосова супа, кокосов пудинг и кокосов лепкав ориз. Това са все рецепти, при които съдържанието на калории е ниско, а съдържанието на полезни мазнини високо.

Според известни специалисти, изследващи кокосовата вода, продуктът може да пребори хидратацията и да помогне при махмурлук. Тя е полезна, защото благодарение на калия в нея, се регулира кръвното налягане и е възможно да предотврати появата на инфаркт или инсулт. Тя също така стопира част от развитието на раковите клетки и помага при камъни в бъбреците.

Здравословната рецепта на малайзийския лепкав ориз с кокосова вода може да бъде включен към всяка една програма за отслабване. Малайзийците сваряват ориза и след това започват да го месят в дървен уред заедно с кокосова вода. Така той става лепкав и се оформя под формата на малки топки и се консумира. Кокосовата вода в този случай е това за ориза, което е галетата за стандартните кюфтета. Малайзийците обожават тази рецепта и я използват както за вечеря, така и за закуска. Пробвайте и вие, за да усетите отслабващия ефект.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

В действителност там, където не достигат разумните доводи, ги заменят с викове.

Леонардо да Винчи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама