Почина най-възрастният човек в света (ВИДЕО)


Почина най-възрастният човек в света (ВИДЕО)
Снимка: стоп кадър

Сестра Андре, която беше най-възрастният човек в света, вчера почина на 118-годишна възраст в старчески дом в Тулон, Южна Франция, предаде "Франс прес".

"Тя почина в 2 ч. сутринта. Тъжим много, но тя го искаше, желанието ѝ бе да отиде при любимия си брат. За нея това бе освобождение", обясни говорителят на старческия дом Давид Тавела.

Сестра Андре е родена като Люсил Рандон на 11 февруари 1904 г. в Алес, Южна Франция. Преживява две световни войни.

Тя се посвещава на католицизма през 1944 г., тогава получава името сестра Андре. Родена е в протестантско семейство, но по-късно се обръща към католицизма. 

Сестра Андре се присъединява към ордена на монахините, известен като Дъщери на милосърдието, около 15 години след решението си да се присъедини към Католическата църква. Назначена е в болница във Виши, където прекарва по-голямата част от трудовия си живот - около 31 години.

"Казват, че работата убива, но именно работата ме поддържа жива, работих до 108-годишна възраст", казва тя през април 2022 г., когато е обявена за най-възрастния човек в света.

Нито един официален орган не присъжда титлата доайен на човечеството, но експертите са единодушни, че сестра Андре е била най-възрастният документиран жив човек.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

За жената красотата е по-важна от ума, защото на мъжа му е по-лесно да гледа, отколкото да мисли.

Марлене Дитрих

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама