Ползи от детските лагери за децата


Ползи от детските лагери за децата
Снимка: Luckykids.bg

Всички грижовни родители искат да осигурят запомняща се ваканция за своите деца, а за да се постигне тази цел, трябва да се случват нови интересни неща и времето да е наситено с положителни емоции. Детските лагери дават възможност за здравословна почивка, съпроводена с развитие на малчуганите в различни области.  Международният лагер ЛъкиКидс в Банско открива възможности пред децата да учат английски в неформална среда и да развиват творческите си заложби заедно със свои връстници.  

Предимства на детския лагер в планината

Международият детски езиков лагер LuckyKids е ексклузивна програма, предлагана от апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс. Мястото, където се провежда лагерът, е предпоставка за много активности на открито в планината, които укрепват здравето на малчуганите. Чистият въздух, съчетан с много движение, помага децата да се заредят с енергия и да подобрят общия си тонус.
Лагерът осигурява перфектен баланс между образование и приключение, като уроците вървят ръка за ръка със забавленията. Програмата включва походи по планински маршрути, спортни занимания и състезания, ролеви игри и др. Децата с радост се отдават и на любимите си спортове -  футбол, федербал и волейбол.
В луксозния СПА център на Лъки Банско има възможности и за водни забавления. Комплексът разполага с топли био басейни, в които лагерниците плуват, а сертифицирани спасители се грижат за безопасността им.
В ЛъкиКидс се развиват талантите на децата и те могат да рисуват, пеят и танцуват.
ЛъкиКидс предлага различни програми според интересите на децата.
 
Детски лагер LuckyKids ART

Наред с приятните ваканционни забавления, езиковият лагер в Банско дава възможност децата да овладеят без напрежение английски език, а родителите знаят колко трудно е по принцип да накарат малчуганите да учат самостоятелно през ваканцията. Интерактивното обучение се провежда под формата на игри и различни други занимания.

Организаторите си поставят за цел и да възпитават и различни добродетели като съпричастност и толерантност. Голямо предимство е, че лагерът подобрява социалните умения на участниците в него.

Една от атрактивните ваканционни програми за деца, които предлага детският лагер, е LuckyKids ART. Тя дава възможности за занимания с музика, танци и изобразително изкуство. Програмата се провежда изцяло на английски език. Лагерните смени са по 7 или 14 дни, а възрастта на децата трябва да е от 8 до 14 години. Организаторите правят изключения за деца под 8 години, при условие че говорят свободно английски и имат придружител. Периодите на провеждане на арт лагера са през пролетната ваканция и през цялото лято.

Основна цел на програмата е развитие на дарбите и заложбите на децата и обогатяване на знанията им за изкуството. В резултат от заниманията се формират различни умения: за правене на презентации, за общуване, за работа в екип и др. Всичко това е съпроводено с почивка и забавление сред природата.

Образователната програма предвижда всяка седмица от лагера да е посветена на различна тема. Сред темите са: „Изкуството на Романтизма“, „В света на импресионизма“ и др. Занятията се провеждат в групи с минимален брой участници 6 деца, така че да може да се работи в екип, а в същото време да се обърне специално внимание на всеки участник. По време на престоя в лагера се акцентира върху заниманията по музика, танци, изобразително изкуство, включително дигитални изкуства, като е отделено време както за теория, така и за практика. Веднъж седмично се провежда целодневна репетиция.

Програмата предвижда полудневни екскурзии и планински преходи. Особено вълнуващи за децата са заниманията по конна езда, а срещата с благородните животни предизвиква много емоции сред лагерниците.

Организират се и две целодневни екскурзии сред природата седмично. Примерните маршрути са до много красиви местности и природни забележителности: Бъндеришка поляна, Бъндеришки езера, манастира над Добринище и др. По време на екскурзиите е предвидено обедно хранене с пакет суха храна и занимания на открито.

Децата имат много време и възможности да общуват и да се забавляват заедно по време на дискотека, игри, състезания, конкурси, тематични вечери и др.

Лагерът завършва със заключителен концерт и изложба на произведенията на децата, а снимките от събитията се изпращат на родителите.

Етикети:
Iwoman.bg

Коментари


Още от Любопитно


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат. Ето защо те не получават това, което искат.

Мадона

Най-четени | Най-нови


 • Големият месечен хороскоп за февруари...
  Големият месечен хороскоп за февруари 2023

  Овен През този месец няма да сте особено настроени към общуване и развлечения, но и не е задължително да участвате в такива. Работната обстановка ще продължи да бъде спокойна, но е важно да избягвате конфликти с колеги или началници. В личния живот не очаквайте особени сътресения. Сега ще можете...

 • Съвет за всяка зодия за февруари 2023...
  Съвет за всяка зодия за февруари 2023

  Овен През този месец ви съветваме да бъдете по-внимателни с половинките си. Може да останете неразбрани от тях, затова общувайте повече и говорете направо. Телец Телците ще имат успехи в работата, но трябва да свършат всичко в срок. Може да получат дори повишение. Близнаци Близнаците...

 • Хороскоп за днес, 3 февруари 2023...
  Хороскоп за днес, 3 февруари 2023

  Овен През този ден ще бъдете първи във всичко. Това ще е уморително. Помислете дали да не отстъпите някое първенство. Телец През този ден бъдете най-вече себе си. Нищо по-хубаво от това не можете да предложите или измислите. Ще бъде оценено. Близнаци През този ден помислете добре преди да...

 • Задушница 2023 - Голяма, Черешова и...
  Задушница 2023 - Голяма, Черешова и Архангелова

  Традиционно на задушница във всички православни храмове се отслужва заупокойна литургия. Хората посещават гробовете на своите починали близки и приятели, за да почетат паметта им, да си спомнят за тях и да се помолят за душите им. Както на всяка Задушница, се раздава жито и храна за "Бог да прости мъртвите...

 • Късметче за всяка зодия за 2 февруари...
  Късметче за всяка зодия за 2 февруари 2023

  Овен Късметът ви днес отреди, че време за любимата си книга ще имате до зори. Телец Затворете очи и силно си пожелайте нещо. Близнаци Стара любов ще се завърне в живота ви и ще ви върне вярата в хората и това, че те се променят истински. Вижте още: Тези зодии ще имат много късмет през февруари...

 • Хороскоп за днес, 2 февруари 2023...
  Хороскоп за днес, 2 февруари 2023

  Овен През този ден желанията ви ще са повече, но в действителност нямате нужда от всичките. Помислете с какво бихте се задоволили на този етап. Ще се почувствате много по-щастливи. Телец Днес ще ви се случи нещо, което сте очаквали да се случи на друг етап. Ще сте достатъчно подготвени, така че...

виж всички виж всички