Ползи от детските лагери за децата


Ползи от детските лагери за децата
Снимка: Luckykids.bg

Всички грижовни родители искат да осигурят запомняща се ваканция за своите деца, а за да се постигне тази цел, трябва да се случват нови интересни неща и времето да е наситено с положителни емоции. Детските лагери дават възможност за здравословна почивка, съпроводена с развитие на малчуганите в различни области.  Международният лагер ЛъкиКидс в Банско открива възможности пред децата да учат английски в неформална среда и да развиват творческите си заложби заедно със свои връстници.  

Предимства на детския лагер в планината

Международият детски езиков лагер LuckyKids е ексклузивна програма, предлагана от апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс. Мястото, където се провежда лагерът, е предпоставка за много активности на открито в планината, които укрепват здравето на малчуганите. Чистият въздух, съчетан с много движение, помага децата да се заредят с енергия и да подобрят общия си тонус.
Лагерът осигурява перфектен баланс между образование и приключение, като уроците вървят ръка за ръка със забавленията. Програмата включва походи по планински маршрути, спортни занимания и състезания, ролеви игри и др. Децата с радост се отдават и на любимите си спортове -  футбол, федербал и волейбол.
В луксозния СПА център на Лъки Банско има възможности и за водни забавления. Комплексът разполага с топли био басейни, в които лагерниците плуват, а сертифицирани спасители се грижат за безопасността им.
В ЛъкиКидс се развиват талантите на децата и те могат да рисуват, пеят и танцуват.
ЛъкиКидс предлага различни програми според интересите на децата.
 
Детски лагер LuckyKids ART

Наред с приятните ваканционни забавления, езиковият лагер в Банско дава възможност децата да овладеят без напрежение английски език, а родителите знаят колко трудно е по принцип да накарат малчуганите да учат самостоятелно през ваканцията. Интерактивното обучение се провежда под формата на игри и различни други занимания.

Организаторите си поставят за цел и да възпитават и различни добродетели като съпричастност и толерантност. Голямо предимство е, че лагерът подобрява социалните умения на участниците в него.

Една от атрактивните ваканционни програми за деца, които предлага детският лагер, е LuckyKids ART. Тя дава възможности за занимания с музика, танци и изобразително изкуство. Програмата се провежда изцяло на английски език. Лагерните смени са по 7 или 14 дни, а възрастта на децата трябва да е от 8 до 14 години. Организаторите правят изключения за деца под 8 години, при условие че говорят свободно английски и имат придружител. Периодите на провеждане на арт лагера са през пролетната ваканция и през цялото лято.

Основна цел на програмата е развитие на дарбите и заложбите на децата и обогатяване на знанията им за изкуството. В резултат от заниманията се формират различни умения: за правене на презентации, за общуване, за работа в екип и др. Всичко това е съпроводено с почивка и забавление сред природата.

Образователната програма предвижда всяка седмица от лагера да е посветена на различна тема. Сред темите са: „Изкуството на Романтизма“, „В света на импресионизма“ и др. Занятията се провеждат в групи с минимален брой участници 6 деца, така че да може да се работи в екип, а в същото време да се обърне специално внимание на всеки участник. По време на престоя в лагера се акцентира върху заниманията по музика, танци, изобразително изкуство, включително дигитални изкуства, като е отделено време както за теория, така и за практика. Веднъж седмично се провежда целодневна репетиция.

Програмата предвижда полудневни екскурзии и планински преходи. Особено вълнуващи за децата са заниманията по конна езда, а срещата с благородните животни предизвиква много емоции сред лагерниците.

Организират се и две целодневни екскурзии сред природата седмично. Примерните маршрути са до много красиви местности и природни забележителности: Бъндеришка поляна, Бъндеришки езера, манастира над Добринище и др. По време на екскурзиите е предвидено обедно хранене с пакет суха храна и занимания на открито.

Децата имат много време и възможности да общуват и да се забавляват заедно по време на дискотека, игри, състезания, конкурси, тематични вечери и др.

Лагерът завършва със заключителен концерт и изложба на произведенията на децата, а снимките от събитията се изпращат на родителите.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Един имаше, който ме разплакваше. Обичах го, повече от всички, които ме разсмиваха..

Елиф Шафак, "Любов"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички