Популярната фотографка Кристина де Мидел идва в България


Популярната фотографка Кристина де Мидел идва в България
Снимка: Фото Фабрика

Световноизвестната фотографка Кристина де Мидел гостува в България. На 25 януари, в Националната художествена галерия – Двореца се открива изложбата "По ръба на реалността". Тя представя нейната работата през пет от най-популярните ѝ фотографски серии – "Афронавти" (The Afronauts), "Това направи омразата" (This Is What Hatred Did), "Парти" (Party), "Ян Майен" (Jan Mayen) и "Джентълменски клуб" (Gentlemen’s Club).

На 26 и 27 януари Кристина де Мидел ще коментира на живо в София работата на дузина селектирани български фотографи.

Повече за Кристина де Мидел

Кристина де Мидел е родена през 1975 г. в Аликанте, Испания. Живее и работи в Мексико. Нейната работа изследва двойнствената връзка на фотографията с истината. Като смесва документална и концептуална фотография, тя се заиграва с реконструкции и символи, за да размие границата между реалност и фикция, докато коментира наболели въпроси от съвремието ни. Тя е пълноправен член на "Магнум" и настоящ президент на агенцията.

Фотографският ѝ път започва като фотожурналист. През 2012 г. създава изключително популярната си серия "Афронавти", която ѝ носи световна слава. С нея де Мидел поема по пътя на концептуалната фотография, като и до днес не спира да предизвиква възприятията на публиката за това къде свършва документално и започва фикцията.

Кристина де Мидел е курирала някои от големите световни фотографски фестивали, сред които "Фото Испания" и фестивалите в Лагос, Нигерия, и Сан Хосе, Уругвай. Автор е на повече от 14 фотокниги.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Най-красива е една жена, когато е изморена от смях!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама