Постановките на "Хари Потър" и "Цар Лъв" на Бродуей поставиха рекорд


Постановките на "Хари Потър" и "Цар Лъв" на Бродуей поставиха рекорд
Снимка: Getty Images/Guliver

"Цар Лъв" и "Хари Потър" са истински класики не само за деца, но и за възрастни. Любимите книги са още по-любими обаче на сцена - "Хари Потър и Прокълнатото дете" и "Цар Лъв" поставиха рекорди през последната седмица на миналата година с най-високите в историята седмични приходи съответно за мюзикъл и пиеса на Бродуей, съобщи "Hollywood reporter".

През празничната седмица, приключила на 31 декември, дългогодишният хит "Цар Лъв" събра 4,316 милиона долара за девет представления, с което подобри собствения си рекорд от 4,315 милиона долара от миналата година. Това е най-високата седмична брутна печалба за седмица с девет представления.

Вижте още: Авторката на "Хари Потър" скочи жестокo срещу трансжените

Пиесата "Хари Потър и Прокълнатото дете", която беше поставена на Бродуей през 2018 г., донесе 2,72 милиона долара за осем представления, което е над миналогодишния рекорд от 2,67 милиона долара през празничната седмица.

Спектакълът, който преди това беше разделен на две части, но от ноември 2021 г. се играе в една част, беше обявен от Рекордите на Гинес за най-печелившата немузикална пиеса в историята на Бродуей с над 330 милиона долара общи продажби и над 2,583 милиона продадени билета.

Седмицата между Коледа и Нова година обикновено е най-печелившата на Бродуей благодарение на празничните тълпи и повишените в отговор на търсенето цени на билетите. Много от представленията се играят в девет, а не в обичайните осем представления, което също допринася за по-високите седмични приходи.

Този сезон празничната седмица, която продължи от 25 до 31 декември, отбелязва спад от 12,5 процента в общите приходи в сравнение с предходната година.

Като цяло приходите от този сезон са намалели с 2,6 процента спрямо предходния, като посещаемостта до голяма степен се е запазила.

Няколко други мюзикъла също подобриха собствените си касови постижения, включително "Аладин", който постави 17-ия си рекорд с 2,98 милиона долара за девет представления.

Мюзикълът Ем Джей (MJ) за Майкъл Джексън счупи касовия си рекорд за 11-и път с 2,61 милиона долара за девет представления.

"Гутенберг! Мюзикълът!" с Джош Гад и Андрю Ранелс в главните роли също постави нов касов рекорд в театър "Джеймс Ърл Джоунс" с 1,28 милиона долара за осем представления.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама