Признаха нова порода кучета (СНИМКА)


Признаха нова порода кучета (СНИМКА)
Снимка: iStock

То е дребно на ръст, много активно, известно е с "усмивката си" и е готово да се състезава с 200 други породисти кучета - запознайте се с Ланкаширския хийлър, най-новата порода, призната от Американския киноложки клуб.

След като получи признание от организацията рядката овчарска порода вече има право да участва в хиляди изложби на кучета в САЩ, включително в прочутото изложение на Уестминстърския киноложки клуб.

Отличителни черти на Ланкаширския хийлър

Представителите на породата Ланкаширски хийлър са с дълги тела и къса, често черна козина и наподобяват умалени коргита. Ръстът им при холката - стандартното място за измерване на височината на животното, достига 30 сантиметра, а теглото им - 7,7 килограма. В миналото кучетата от тази порода са били помощници в земеделските стопанства, като са можели не само да гонят добитъка, но и да разгонват плъхове. Днес те участват в редица кучешки спортове и занимания.

Официалното им описание или стандартът на породата, казано на езика на кучешкия свят, изисква те да бъдат "смели, щастливи, привързани към собственика", а стопаните казват, че доволните хийлъри понякога изтеглят устните си назад в "усмивка". Породата води началото си от векове в Обединеното кралство, където сега се счита за "уязвима". Представителите ѝ са застрашена от изчезване в родината си порода. През последните години Британският киноложки клуб вписва в регистъра си средно едва 121 Ланкаширски хийлъра годишно. От Американския киноложки клуб смятат, че в света съществуват само около 5000 кучета от тази порода.

Източник: БТА

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама