Продължението на "Бьорнстад" от Бакман излиза на български


Продължението на "Бьорнстад" от Бакман излиза на български
Снимка: Сиела

Продължението на романа "Бьорнстад" от Фредрик Бакман – "Ние срещу всички", излиза от печат до броени дни. В типичния за автора си стил книгата едновременно разплаква и разсмива, докосва и оставя следа у читателя.

Помните ли Бьорнстад и неговата мания по хокея? Фредрик Бакман ни връща в Града на мечките, който "се буди рано”, и който се опитва да се отърси от все още крещящия спомен за насилието, променило ежедневието на всички. В продължението на "Бьорнстад" Бакман ни среща както с познатите ни от първата книга герои, така и с нови лица, които се появяват доста неочаквано в провинциалното шведско градче, за да променят живота на гражданите му завинаги.

След ужасяващата случка, която раздели Бьорнстад на лагери и беляза завинаги семейство Андершон, и грандиозната загуба на "Бьорнстад Хокей", предстои нов удар за всички в Града на мечките. Съдбата на няколко поколения е заложена на карта и е време нов герой да се появи на хоризонта. Какви са подбудите му? Ще успее ли да обедини враждуващите лагери и ако да – на каква цена? Колко далеч са готови да стигнат хората в омразата си и колко са готови да жертват, за да спечелят?

Продължението на романа "Бьорнстад" – "Ние срещу всички", едновременно разплаква и разсмива, докато напомня защо авторът му е един от най-хитовите и обичани съвременни скандинавски автори, добили огромна популярност по целия свят. Освен с дебютния си роман "Човек на име Уве" (който се радва и на успешна екранизация), Фредрик Бакман е добре познат по света и у нас и с "Баба праща поздрави и се извинява", "Брит-Мари беше тук", новелите "Всяка сутрин пътят към дома става все по-дълъг" и "Сделката на живота ти".

 

"Има само три вида хора. Победители, губещи и зяпачи."

Фредрик Бакман

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама
Реклама

Някой ден ще си достатъчно възрастен, за да започнеш да четеш приказки отново.

К. С. Луис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама