Разширете съзнанието си чрез ежедневни практики


Разширете съзнанието си чрез ежедневни практики
Снимка: iStock/Guliver

Съзнанието ви постоянно ли се развива или попадате често в застой?

Ако ден след ден вие вършите само една и съща работа, гледате телевизия и се занимавате с домакински дела, това не разширява съзнанието ви.

Да се ​​научиш да разширяваш съзнанието е като да гледаш как цъфти едно цвете.

Ако се интересувате от това как да разширите съзнанието си, за да го използвате максимално, докато продължавате да правите каквото искате, започнете с това: не оставяйте мозъка си да бъде в състояние на застой! Това състояние на съзнанието се дължи на твърде много грешна информация - точно както храносмилателната система застоява от твърде много грешна храна. Както храносмилателната система, така и съзнанието са предназначени за редовна употреба и единственият начин да използвате съзнанието си до пълния му потенциал е да се измъкнете от монотонността и да започнете нови приключения.

Съзнанието, опънато от ново преживяване, никога няма да се върне към предишните си измерения. - Оливър Вендел Холмс-младши

Как да влезете в зоната на вашето съзнание, свързана с приключения?

Решавайте  пъзели. Пъзелите не са само за деца. Судоку и други математически пъзели, кръстословици, логически пъзели, шах и други стратегически игри ви насърчават да надхвърлите обикновеното мислене. Мозайките превръщат тренировката на ума в удоволствие!

Бъдете креативни. Просто не казвайте, че не сте креативна личност. Грешите! Спрете да сравнявате себе си с другите. Ако не можете да рисувате или да извайвате, има много други начини да се изразявате творчески. Готвене, интериорен дизайн, градинарство, ръкоделие, ремонт, дърводелство и други форми на творчество, които носят практическа полза. Изразете себе си по различни начини, не се ограничавайте в нито една форма. Няма ограничения или правила за творческа изява.

Смисълът на разширяването на съзнанието е да се вземе максимум от живота!

Обърнете света си с главата надолу. Опитайте се да нарисувате нещата "наопаки", прочетете текста „с главата надолу“. Пишете с главата надолу. Това леко лудо упражнение ще ви помогне да погледнете на света от друг ъгъл.

Смяна на ръката. Пишете, рисувайте, гответе, чистете, гребете, мийте зъбите си с другата ръка. В началото е много трудно, но по този начин ще се научите да използвате хармонично двете полукълба на главния мозък.

Четете. Избягвайте светските списания и фантастика. Прочетете книги от автори, които са постигнали нещо в житова или могат да споделят нещо значимо. Погрижете се за правилното хранене, не само за тялото, но и за ума ви- подхранвайте го с полезна информация, която разширява съзнанието ви!

Пишете. Воденето на дневник е навик на богати и успешни хора (не само известни). Ако не искате да правите това, защото ви е „трудно да намерите време“ или защото „не сте писател“, грешите. Ако можете да мислите, можете да напишете нещо за себе си в продължение на пет минути на ден. Дневникът е безопасно място, където можете да изхвърлите всичко натрупано - всичко, което мислите и чувствате, какво сте научили, случайни мисли и т.н. - никога няма да предположите колко полезна може да се окаже тази информация в бъдеще! Писането на поезия е чудесен начин да подобрите комуникационните умения и да се отворите за използване на думи, които помагат за създаването на ярки ментални образи.

Слушайте музика или пейте, или се научете да свирите на някакъв музикален инструмент. Това допринася за развитието на интелигентността като цяло; музиката е универсален език, който всички разбират, независимо от културните характеристики.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Най-добрият начин да вземете най-доброто от останалите хора, е като им дадете най-доброто от себе си!

Робин Шарма

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама