„РЕЦИКЛАТОРЪТ на Yettel“ спечели първо място за ESG проект с принос към природата в конкурса „PR Приз“


„РЕЦИКЛАТОРЪТ на Yettel“ спечели първо място за ESG проект с принос към природата в конкурса „PR Приз“
Снимка: Yettel

„РЕЦИКЛАТОРЪТ на Yettel” - емблематичната интерактивна инсталация, която популяризира правилното третиране на излезлите от употреба електронни устройства, спечели първо място за ESG проект с фокус върху околната среда в конкурса „PR Приз“. Престижното отличие е за приноса ѝ към намаляване на замърсяването с електронни отпадъци – най-бързо растящия вид отпадък в света, както и насърчаване на кръговата икономика чрез рециклиране на старата техника.

Конкурсът „PR Приз“ се организира от Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО) и цели да отличи най-добрите комуникационни практики. Тази година в надпреварата премериха сили над 25 агенции, медии и компании от публичния и частния сектор. Те се състезаваха в 14 категории, а участващите кампании бяха над 55. Категориите в сферата на ESG – за устойчиви екологични проекти и кампании в полза на обществото, не само се радват на засилен интерес в тазгодишното издание, но и са пример за важната роля на бизнеса за създаването на социално и екологично ангажирано общество.

„РЕЦИКЛАТОРЪТ на Yettel” е създаден в отговор на нуждата от популяризиране на проблема с електронните отпадъци. Неговата цел е да разказва на хората за последствията от замърсяването с електронни отпадъци и да им предлага удобен начин да се разделят със старата си техника, в подкрепа на кръговата икономика. Полученото признание е особено важно за повишаване на осведомеността по тези съществени за околната среда теми и създаването на устойчива потребителска култура.

С помощта на изкуството, инсталацията във формата на огромно шкафче привлича любознателните посетители, които искат да научат за пътя на устройствата – от добива на материалите, вложени в тях, през производството и веригата за дистрибуция до ръцете на потребителите, както и как може да завърши животът им след като излязат от употреба. Въздействащата 270-градусова прожекция разказва за принципите на кръговата икономика и „превежда“ на достъпен и разбираем език ползите от рециклирането.

Креативният подход към популяризирането на проблема не само събуди интереса на хората към темата, но и провокира реални действия. От представянето си досега, инсталацията е събрала близо 1000 кг електронни отпадъци, достигайки до над 130 000 души с посланията за отговорна употреба на технологиите. До края на май тя е разположена на паркинга пред Sofia Ring Mall, а следващите месеци ще посети и други локации в София и страната.

Инициативата е част от дългогодишната кауза на телекома за ограничаване на електронните отпадъци в природата. Тя е заложена и като цел в петгодишната стратегия за устойчивост – да предотврати попадането на 127 тона електронни отпадъци в околната среда, с което компанията затвърждава ангажимента си към устойчиви технологии в баланс с природата.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Не времето, а любовта лекува всяка болка. Когато любовта е малко, просто е нужно повече време, за да събереш достатъчно...

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички