Ръкавичките на Сандърс донесоха 1,8 млн. долара за благотворителност


Ръкавичките на Сандърс донесоха 1,8 млн. долара за благотворителност
Снимка: Getty Images/Guliver

Снимката на Бърни Сандърс от Деня на инаугурацията в плетени ръкавички с един пръст може би не беше най-ласкателният образ на американския сенатор, но се превърна в забележително благотворително постижение. 79-годишният депутат от североизточния щат Върмонт обяви, че е събрал 1,8 милиона долара за благотворителност през последните пет дни чрез продажби на стоки с участието му, изобразяващи го с плетените ръкавици и шуба на клетвата на президента Джо Байдън на 20 януари.

Изображението провокира появата на хиляди мемове и превърна сериозния и на пръв поглед ядосан двукратен кандидат за президент дори повече интернет звезда, отколкото вече беше.

"С Джейн бяхме изумени от цялото творчество, проявено от толкова много хора през последната седмица, и се радваме, че можем да използваме моята интернет слава, за да помогнем на хората във Върмонт в нужда", каза Сандърс в изявление.

"Ще направя всичко възможно във Вашингтон, за да гарантирам, че работещите хора във Върмонт и в цялата страна ще получат облекчението, от което се нуждаят в средата на най-тежката криза, с която сме се сблъсквали от Голямата депресия", допълни той

От кабинета на Сандърс съобщиха, че групите, получаващи благотворителните средства, включват опериращите във Върмонт "Meals on Wheels" и Детската мрежа на родителите във Върмонт.


След първоначалното пускане стоките бяха разпродадени 30 минути след като артикулите, между които и сутшърти и тениски, бяха публикувани онлайн в четвъртък. Вече има множество заявки за поръчки.

Образът на кръстосалия крак върху крак Сандърс, със светлосиня маска и седнал сам на инаугурацията, бе заснет от фотографа на АФП Брендън Смяловски.

Според офиса на Сандърс, като част от лицензионно споразумение за поставяне на изображението върху облекло и стикери, "Getty Images", агенцията, която разпространява изображения на АФП в САЩ, ще дари приходите си от лиценза за "Meals on Wheels America".

Смяловски е впечатлен от различните онлайн интерпретации на неговия кадър.

"Интернет е като диво животно, трудно за предвиждане и трудно за опитомяване", каза той. "Въпреки че никога не очаквам и не се стремя работата ми да стане вирусна, това не ме изненадва. Интернет и социалните медии са непредсказуеми. Всичко е възможно."

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

С думи също може да се докосва. Дори по-нежно, отколкото с длани.

Януш Вишневски

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама