Седем дни от нашия живот


Седем дни от нашия живот
Снимка: Издателство Кръгозор

Какво се случва, когато едно семейство е принудено да прекарат цяла седмица заедно по Коледа – без да могат да излизат от къщата си и без да имат контакт с външния свят? Това предстои да разберем от книгата "Седем дни от нашия живот", която вече e по книжарниците.

Авторката Франческа Хорнак предлага eмоционална, трогателна, но и забавнa история, в която членовете на едно семейство ще споделят проблемите си, ще разкрият всичките си тайни и ще осъзнаят колко малко знаят един за друг. Роман, който е перфектният избор за почитателите на коледни филми като "Наистина любов" и "Камъкът на раздора".

"Бях в дома на родителите на съпруга ми седмицата преди Коледа, разказва Хорнак. Най-добрата ми приятелка, която лекуваше в Сиера Леоне хора, заразени с ебола, ми прати имейл, за да ми каже, че трябва да прекара 30 дни вкъщи под карантина, когато се прибере в Англия през януари. Писах й, че това ми звучи като модерна пиеса, в която през цялото време актьорите просто седят в една стая, а след това си помислих, че такава карантина е много хитър литературен способ, за да се засили ефектът от прекарването на Коледа със семейството.“

Така се ражда историята за семейство Бърч, които за първи път от години се събират всички заедно за Коледа под един покрив. Дори по-голямата дъщеря на Ема и Андрю, която обикновено е заета да спасява света, се присъединява към тях в старото семейно имение в английската провинция. Оливия се връща вкъщи само защото се налага – тя е лекар и след края на поредната мисия в чужбина, където е била в центъра на епидемична зараза, трябва да остане под карантина за една седмица... А заедно с нея и цялото й семейство.

По-малката и лекомислена дъщеря Фийби е съсредоточила цялото си внимание върху скорошната си сватба.

Бащата Андрю се усамотява в кабинета си, където пише язвителни рецензии за ресторанти и си спомня дните си на военен кореспондент, а съпругата му Ема иска всички да изкарат приятно празниците и не споделя с тях тревожните новини, които е получила наскоро.

Оливия се опитва да преодолее културния шок от завръщането си в Англия и да се изправи пред на пръв поглед незначителните проблеми на роднините си.

Когато едно семейство е заедно за толкова дълго време, нищо не може да остане скрито и всички проблеми и тайни излизат наяве. Скоро става ясно колко много неща не знаят един за друг. Но нищо не е по-шокиращо от неочаквания гост, който се присъединява към семейство Бърч...

На моменти сърдечен разказ, в други – ироничен и хаплив, романът на английската писателка Франческа Хорнак ще допадне на всички, които с удоволствие (или не) се връщат в родните си домове за празниците и ги прекарват със семейството си.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Когато ти се даде възможност да бъдеш прав или добър, избери да бъдеш добър.

"Чудо"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама