Слончета близнаци се родиха за пръв път в САЩ (ВИДЕО)


Слончета близнаци се родиха за пръв път в САЩ (ВИДЕО)
Снимка: iStock

Индийски слонове близнаци се родиха в зоологическата градина в Сиракуза, САЩ, съобщи "Ню Йорк пост". Те са рожби на слоницата Мали и слона Док.

Служители на зоопарка признаха, че са били изненадани, когато 10 часа след раждането на първото слонче Мали роди и второто. Гледачите не знаели, че тя е бременна с две слончета, тъй като е много трудно да се направи ултразвуково изследване на тези животни поради техния размер, а резултатите често са неточни.

Шансът за слонове близнаци е по-малък от един процент. Най-често един от близнаците е мъртвороден или толкова слаб, че умира малко след раждането. Но родените в Сиракуза слончета са абсолютно здрави и вече влизат в заграждението с майка си. Бебетата все още нямат имена, наричат ги просто близнаците Мали, на името на майка им.

Раждането на слонове близнаци е не само историческо събитие за САЩ, където това не се е случвало досега, но и важен принос за оцеляването на цялата популация от азиатски слонове, съобщиха от ръководството на зоопарка. В момента този вид се счита за застрашен: в света има не повече от 20 000 негови представители.

Азиатските слонове живеят в Южна и Североизточна Индия, Шри Ланка, Непал, Бутан и други страни от Югоизточна Азия. Тези животни умират не само поради намаляването на естественото им местообитание, но и поради вируса на слонския херпес, негови жертви са предимно млади животни. Например две предишни малки слончета на Мали умряха от това заболяване.

През декември 2021 г. беше съобщено, че в зоопарка в британското графство Съфолк се е родил рядък бял носорог. Този вид е почти напълно унищожен от човека, но сега постепенно се възстановява.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Не се обиждам от вицове за тъпи блондинки, защото не съм тъпа. А не съм и блондинка.

Доли Партън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама