Срещу коронавирус: На училище с 1-метрова шапка (ВИДЕО)


Срещу коронавирус: На училище с 1-метрова шапка (ВИДЕО)
Снимка: стоп кадър

Основно училище в Ханджоу в източната част на Китай използва интересен начин да обясни на малките деца защо е важна физическата дистанция. Освен маски за лице и дезинфектанти за ръце, специални шапки помагат в битката с COVID-19.

Те са вдъхновени от шапки, носени от управляващите от династията Сун, която е била начело на Китай между 960 и 1279 година.

Малките ученици ръчно са направили своите шапки, които са с дълги удължения (крила), за да ги държат на поне 1-2 метра разстояние едно от друго.

Една легенда гласи, че първият император на Сун заповядал на министрите си да носят шапки с две дълги "крила" отстрани, за да  избегне шушукането по време на заседанията.

Когато човек се изкашля или кихне, големи капчици политат във въздуха. Ако сте прекалено близо и той е носител на COVID-19, може да ги вдишате и по този начин да се заразите.

ТОВА СЕ СЛУЧВА В ТЯЛОТО, КОГАТО СЕ ЗАРАЗИМ С КОРОНАВИРУС

Специалистът по образование в ранна детска възраст Иън Лам Чун-бун каза, че шапките са добър начин да се обясни идеята за социална дистанция на малките децата.

"На децата може би ще им е по-лесно да запомнят, че трябва да спазват физическа дистанция, когато виждат и усещат как "крилата" се удрят едно в друго, когато твърде много си приближат към друго дете.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Жените са най-големият неизползван източник на таланти в света.

Хилари Клинтън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама