"Стара хартия за нова книга" с десето юбилейно издание


"Стара хартия за нова книга" с десето юбилейно издание
Снимка: iStock

Десетото юбилейно издание на националната инициатива "Стара хартия за нова книга" ще се проведе в София, Пловдив и Русе през септември. Кампанията под надслов "Почисти и прочети" насърчава грижата към природата и любовта към четенето. Регламентът на екоинициативата гласи, че всяко дете, което доведе възрастен придружител с поне 5 кг стара хартия за рециклиране, ще получи нова детска книга по избор, както и подаръци от партньорите на инициативата.

За всички деца, донесли допълнителни 5 кг хартия за рециклиране, е подготвена изненада – специалното издание на каузата "Пазители на планетата". Книгата е пълна с факти, активности и съвети за опазване на околната среда – от компостиране и намаляване на употребата на пластмаса до почистване на плажовете и подпомагане на дивия живот. Така в рамките на празничния ден едно дете може да получи максимален брой две книги.

Кампанията ще стартира в Русе на 11 септември от 10.00 до 13.00 часа на пл. "Свобода" (пред хотел "Дунав").

В Пловдив инициативата ще гостува на 17 септември от 10.00 до 13.00 часа на пл. "Стефан Стамболов".

В София "Стара хартия за нова книга" ще се състои на 18 септември от 10.00 до 19.00 ч. на бул. "Витоша" 37 пред Книжен център "Гринуич". Традиционно софийското издание се провежда под патронажа на кмета Йорданка Фандъкова и отново е част от Календара на културните събития на Столична община за 2022 г.

Началото на каузата "Стара хартия за нова книга" бе поставено на 15 септември 2013 г. За девет години в инициативата са се включили близо 55 828 деца. Малчуганите заедно със своите родители са предали за рециклиране 296,9 тона хартия и са получили 65 770 книжки. Така всички заедно сме спасили от изсичане 3860 дървета.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама
Реклама

Когато ти се даде възможност да бъдеш прав или добър, избери да бъдеш добър.

"Чудо"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама