Стелки за кола - какво трябва да знаете, преди да купите


Стелки за кола - какво трябва да знаете, преди да купите
Снимка: car-expert.bg

Ето какво трябва да знаете, преди да изберете и купите стелки за автомобил. Тези продукти се причисляват към автомобилните консумативи и за разлика от авточастите са нещо евтино и със сравнително кратък живот. Понякога причината да бъдат сменени е тяхната амортизация и прокъсване или трайно замърсяване и лош външен вид. Факт е обаче, че автомобилните стелки са полезни продукти за комфорта и чистотата в колата. Тяхната полза е най-голяма през зимата и дъждовните месеци, когато без да искаме внасяме кал и мръсотия в купето.

Видове автомобилни стелки

На пазара има няколко вида автомобилни стелки.

Мокетни стелки

За летните месеци се използват предимно изработени от синтетични материали тип мокетни стелки. Те са изработени от полипропилен и обикновено са в класически тъмни цветове, за да не отразяат зацапванията. В някои хипермаркети може да откриете универсални стелки, за които се твърди че пасват на всеки модел кола. Със сигурност по-добър вариант е да изберете специализирани за вашата марка и модел автомобилни стелки. Предлагат се в различни профили и размери и могат да се поставят и паснат отлично на колата ви

Гумени стелки за автомобили

Ако търсите автомобилни стелки, изработени от висококачествен каучук, вие сте попаднали на правилното място. Гумените стелки стават все по-популярни, тъй като са предназначени да предпазват купето от замърсяване и увреждане. Тези аксесоари обикновено са направени от гума с дебелина 3/19" с филцова горна част. Те не попиват влага и са много практични при дъждовно време или снежна покривка, като не позволяват на кишата и водата да се стича в купето. Някои модели гумени стелки имат предпазен борд, който допълнително задържа мръсотията и влагата.

Стелки за багажник

Стелките за багажник са чудесен начин да защитите интериора на вашия автомобил. Те предотвратяват навлизането на кал, песъчинки и прах в багажника. Те също така намаляват шума от пътя и предпазват товара от плъзгане. Те също така защитават пода на интериора на вашия автомобил. И тъй като могат да се свалят, можете да ги замените или почистите, когато стане наложително.

Някои стелки за багажник имат вградени гумени протектори и дори можете да ги получите с велкро закопчалки, като по този начин ще бъдат максимално добре закрепени във вашия автомобил. Нехлъзгащите стелки за багажник могат да предотвратят замърсяването на багажника и се предлагат в различни цветове и размери. Можете да поръчате вашата постелка от някой търговец на авточасти като Car Expert, който предлага голям асортимент и отлични цени.

Качествената гумена стелка за багажник може да предотврати натрупването на разливи и мръсотия в багажника. Освен това улеснява почистването и подреждането на бъркотия. Гумените стелки за багажник се предлагат в няколко стила, включително такива с повдигнати ръбове.

Иновативни продукти

В следващите няколко реда ще ви разкажем за нещо, което до преди десетина години би изглеждало странно или налудничаво. С напредването на автомобилните технологии и нови авточасти, обаче се появяват интересни и полезни продукти.

Вибриращи автомобилни стелки ще предупреждават водачите, кога да сменят предавката или посоката на движение. Те също така ще насочват водачите към паркирани автомобили и ще дават фина обратна връзка за управление и спиране. Иновативните продукти трябва да бъдат пуснати в продажба първо в САЩ през тази есен. Те са предназначени да помогнат на водачите да подобрят шофьорските си умения.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Вчера бях умен, затова исках да променя света. Днес съм мъдър. Затова променям себе си.

Шри Чинмой

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама