Стивън Хокинг и дъщеря му разказват за спътниците на Юпитер в детска книга


Стивън Хокинг и дъщеря му разказват за спътниците на Юпитер в детска книга
Снимка: Сиела

Легендарният учен Стивън Хокинг и неговата дъщеря Луси Хокинг за пореден път ни убеждават, че най-правилният начин да събудиш интереса у едно дете към науката е да разказваш увлекателно истории, обяснявайки научните факти и теории на достъпен език. В новата книга от съвместната им поредица за деца – "Джордж и синята луна", любопитните читатели ще се запознаят с Европа – най-малката от четирите Галилееви луни на Юпитер, известна като "синята" луна заради дебелата ледена кора, която покрива повърхността ѝ.

Докато обясняват разбираемо подробности за спътника Европа на страниците на "Джордж и синята луна", семейство Хокинг ни въвличат в нова щура история за Джордж и Ани, които този път кандидатстват за най-якото мероприятие през лятната ваканция – изпитателна програма за обучение на млади астронавти в подготовката за мисия до Марс през 2025 г. Междувременно двамата приятели и бащата на Ани – Ерик, решават да се разходят виртуално до спътника на Юпитер, но ненадейно докато суперкомпютърът Космос ги развежда из малката луна, младежите се натъкват на странна дупка на повърхността на Европа. Кой е успял да стигне там и да пробие тази дупка? Какви са подбудите му? Заложена ли е съдбата на Вселената на карта?

Много въпроси, в търсене на чиито отговори се впускат нашите приятели!

Измежду шантавите приключения на Джордж, Ани и баща ѝ Ерик, Луси и Стивън Хокинг съумяват не само да разкажат интересни факти и актуални научни теории за Космоса, но и да вмъкнат множество есета от известни учени и специалисти, посветени на различни теми – за океаните на Земята от проф. Рос Е. М. Рикаби от Оксфордския университет, за живота на Марс от астронавта на „Mars One“ Кели Джеради, за вулканите на Земята, в нашата Слънчева система и отвъд нея от проф. Тамсин А. Мейдър от Оксфордския университет, от самия проф. Стивън Хокинг и др.

Подобно и на другите книги от поредицата за Джордж, и в тази са засегнати важни теми като вербалното насилие между съученици, интернет тормоза, желанието на децата да следват собствения си път и др. Изданието съдържа и оригинални черно-бели илюстрации.

"Джордж и синята луна" е петата книга от научно-популярната поредица на Луси и Стивън Хокинг. Другите заглавия са "Тайният ключ на Джордж за Вселената", "Джордж търси съкровища в Космоса", "Джордж и Големият взрив" и "Джордж и неразбиваемият код".

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат.Точно затова и никога не го получават!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама