Стратегия и добра математика или просто късмет са футболните прогнози?


Стратегия и добра математика или просто късмет са футболните прогнози?
Снимка: iStock/Guliver

Спорът на какво се дължи успеха във футболните залози – на късмета или на добрата стратегия, съчетана с математически умения – съществува откакто съществуват и самите букмейкъри с техните стотици залози и пазари за десетки видове първенства, пазари и дисциплини. В действителност, няма еднозначно мнение за това кой е по-важният фактор, за да видите заветната печалба в своята селекция от залози. Мнозина експерти дори са на мнение, че и късметът, и тактическото мислене на залагащия са еднакво важни. За доста голяма част от играчите пък успехът е симбиоза от двата фактора.

Ние не смятаме да ви даваме своята лична позиция, а напротив, ще се опитаме да разясним в детайли и двата подхода в избора на печеливш залог и прогноза за футболен мач и цял набор от такива при акумулативни залози, например.

В какво се състои успеваемостта на приложението на стратегия и добра математика във футболните залози?

Мнението, че уменията са по-важни от съдбата и късмета в залагането на спортни събития, включително и на футболни такива, се покрива от мнозина експерти, респективно и от професионалните играчи, достигнали доста високо ниво в своите кариери. Последните са уверени, че са могли да зарежат основната си работа и да печелят достатъчно много чрез футболни залози именно защото са вложили много опит, години наред работа и обучение в сферата. И в действителност, хората, които използват конкретни стратегии, имат нужда от предварителна подготовка и натрупване на знания и трикове, за да ги прилагат успешно и с тях да печелят от спортни залози. Най-често използваните стратегии за футболни прогнози са Стратегията за наваксване, позната още като Мартингейл стратегията, Оскар Грайнд метода, както и системата +60%. При тях се ползва нещо като формула и се подхожда с голяма доза упоритост и постоянство, без да се ползват допълнителни помощи като интуиция, промяна в залога в следствие на промяна на събитията и други. Много често обаче към една такава работеща стратегия е нужно да се прибавят и изводите от предварително изготвени математически футболни прогнози. Сами по себе си те представляват заключения за конкретни факти, които ще се случат в предстоящия футболен мач на база вече изиграни мачове между двата отбора или отделни срещи на всеки от отборите с други съперници. За целта се ползват статистики за вкарани голове, наличен брой победи и загуби, картони и други.

Може ли с късмет да сме винаги на плюс във футболните залози?

Ако някой ви каже, че това е възможно, по всяка вероятност става дума за играч, който в действителност е спечелил много с помощта на съдбата и евентуално е спрял да залага след тази победа. Защото дори късметът ни да работи – и то в съчетание с добре развитото ни шесто чувство – той не може да работи вечно в наша полза. На късмет е напълно възможно да ударите изключителна печалба на залог. Може да ви случи дори и повторно. Най-много три пъти подред, макар честно казано, не сме чували чак за толкова впечатляващи случаи на изключителен късмет. Ако говорим за ежедневно поставяне на футболни залози – и то със сравнително високи ставки – съдбата, определено, няма как, дори и да иска, да е постоянно на наша страна. Можем да направим съпоставка с обикновените игри на късмета, които познаваме и от казина, и от ежедневието. Нали не сте чували за човек, който три пъти подред взима големия джакпот от национална лотария или тотото? Дори да има такъв, който на късмет, а не със стратегия, да е спечелил, това се случва рядко и 1 на милион. Залагайки единствено на съдбата ежедневно би стопило вашия бюджет за футболни прогнози доста бързо.

И така рано или късно ще установите, че трябва да изградите за себе си поне някаква базова стратегия, която освен интуиция, да включва и ролята на вашите лични аналитични умения, силата на статистиката и умението да прогнозирате посредством наличните факти и взаимовръзката между тях.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Твърде много хора купуват неща с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които дори не познават.

Цицерони

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама