Стюардеса разкри ужасяващи неща за тоалетните в самолетите


Стюардеса разкри ужасяващи неща за тоалетните в самолетите
Снимка: iStock

"Не си мийте зъбите в самолетната тоалетна. Водата в самолета идва от един и същи резервоар и не се филтрира. Ако наистина се налага, използвайте бутилирана вода, но основният ми съвет е да не вземате четката си за зъби или чантата за миене в близост до самолетната тоалетна", предупреди стюардеса.

Бивша стюардеса разказва за реалността на тоалетните по време на полет и призовава пътниците да не използват тоалетните след турбуленция или по време на хранене. Стюардесата, която е пожелала да запази анонимност, има повече от пет години опит в голяма авиокомпания и твърди, че тоалетната е най-мръсното място на борда на самолета.

Въз основа на дългогодишния си опит професионалистът в областта на пътуванията споделя малко известна вътрешна информация, включително колко често се почистват тоалетните и защо никога не трябва да си миете зъбите на мивката. В разговор със специалистите в областта на банята от "Sanctuary Bathrooms" те споделиха и някои много полезни мъдрости относно най-подходящото време за използване на тоалетната по време на полет и как да се уверите, че я използвате по възможно най-хигиеничния начин.

Бившият член на кабинния екипаж заяви, че разкритието може да ужаси редица бактериофоби: "Важна част от авиоиндустрията е оборотът. Това понякога означава, че пълното и задълбочено почистване на тоалетната на самолета не винаги е възможно поради липса на време и по-високи приоритети. "

"Обикновено кабините се избърсват набързо непосредствено преди полет. След това по време на полета те се проверяват на всеки половин час, но ако има по-спешни неща, проверката на чистотата на тоалетните може да отпадне от списъка с приоритети."

В същия дух тя добавя, че резервоарът за отпадни води, които в зависимост от размера на самолета могат да бъдат няколко, в идеалния случай трябва да бъде изпразнен, след като самолетът се приземи. Въпреки това, тъй като 2022 г. е особено натоварена година за пътувания, може да минат няколко дни, преди да бъде изпразнена правилно.

Тя продължи: "Ако резервоарът за отпадни води прелее, има риск тръбите да се спукат и съдържанието им да попадне в самолета - което се е случвало и преди!"

Бившата стюардеса също така съветва, че "най-лошото време" за използване на тоалетната е точно преди излитане, както и в края на полета, като добавя, че това е особено вярно, когато става въпрос за полети на дълги разстояния.

Тя продължи: "В този случай е важно да се отбележи, че това се случва по време на полета: "Също толкова лошо може да бъде и след неравна турбуленция, по време на която знаците за предпазните колани ще бъдат включени. Веднага щом те бъдат изключени, ще има наплив от хора, които се нуждаят от тоалетна, както и от хора, които им е прилошало."

Пасажерите също така се призовават да се опитат да си тръгнат преди сервирането на храна, като откровеният професионалист от авиокомпанията признава, че подобни вечери "не са особено полезни за здравето на червата или за движението на червата".

С оглед на това тя предупреждава: "Ако храненето не се харесва на някой от пътниците и той трябва да използва тоалетната заради това, не искате да сте там веднага след това." 

Иточник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Не избирай този, когото светът смята за красив. Избери този, който прави света ти красив.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама