Теленор стартира мащабна информационна кампания за 5G


Теленор стартира мащабна информационна кампания за 5G
Снимка: Telenor

Теленор България обяви старта на мащабна информационна и  обучителна кампания за новата мобилна технология 5G. Кампанията цели да представи 5G на крайните потребители в детайл и да отговори на всички важни въпроси, свързани с петото поколение клетъчна мрежа. 

За целта компанията създава специална уеб секция, достъпна на www.telenor.bg/5G, където потребителите могат да намерят отговори на въпроси като какво е 5G, как се внедрява, какви са предимствата и какви са необходимите условия за нейното използване.

В специално създадения Център за знания (Knowledge Hub) телекомът ще публикува актуални информационни и обучителни материали под формата на статии, видео презентации и мнения от експерти. Освен това, операторът стартира и активна комуникация с потребителите на тема 5G. Всички клиенти могат да задават своите въпроси, свързани с 5G, на имейл адрес 5g@telenor.bg или на официалните профили на Теленор във Facebook и Тwitter, като телекомът се ангажира да отговаря на въпросите в най-кратки срокове. 

“В Теленор осъзнаваме важната роля, която мобилните оператори имат в развитието на технологичния свят и иновациите. Петото поколение мрежа ще бъде катализатор на редица икономически и обществени процеси и ние искаме потребителите да са част от този процес. Именно заради това вярваме, че кампанията ни е нужна и актуална и ще допринесе за въвеждането на 5G в България по устойчив, разбираем и ориентиран към крайния клиент начин”, каза Богдан Узелац, главен търговски директор на Теленор България. 

Официалният търговски старт на 5G мрежата на Теленор е на 10 юни. До лятото компанията ще покрие големите градове и основните морски курорти, като ще продължи да разширява 5G покритието, добавяйки нови локации.  Целта на телекома е  до средата на 2022 г. да се утвърди като лидер по отношение на покритие на 5G мрежата и качество на клиентското изживяване.

Този месец Теленор спечели за четвърти пореден път сертификат за качество на мрежата Best in Test от международната независима консултантска компания umlaut. Плановете на Теленор за развитие на последното поколение телекомуникационна мрежа са изцяло фокусирани върху клиентите и техните потребности от съвременни телекомуникационни услуги. Целта на Теленор е да стартира своята 5G мрежа с напълно изградена екосистема от всички задължителни елементи, за да осигури на своите клиенти първокласно 5G изживяване.

Повече информация, актуални новини и детайли относно 5G технологията може да намерите в „Център за знания“, както и на официалната Facebook страницата и Twitter профил на Теленор.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Никога не прави една и съща грешка два пъти, освен ако не ти се плаща за това.

Мей Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички