Това е лукът, който не ви разплаква


Това е лукът, който не ви разплаква
Снимка: iStock/Guliver

Sunions е сорт лук "без сълзи", за който дистрибуторите твърдят, че не кара готвача да плаче, съобщава "Индипендънт".

Марката, която е пусната на пазара в САЩ, заяви, че са били необходими повече от 30 години за отглеждане на по-малко лютящи сортове лук, за да се намери сорт, при който изпаренията, отделяни при рязане, не са достатъчно силни, за да предизвикват сълзи в очите.

"Много хора са се опитвали да разберат как да спрат да плачат при рязане на лук: чрез замразяване на лука, накисване във вода, рязане по определен начин, използване на лъжица - списъкът е безкраен. Сега всичко това се промени благодарение на разработката на Sunions от BASF", каза Насир Ахмед, мениджър "Потребители и клиенти" в отдела за зеленчукови семена на BASF в Обединеното кралство.

Компанията Sunions заяви, че нейният лук не е генетично модифициран, а само отглеждан. Тя твърди, че ароматът му се развива по различен начин от този на другите видове лук.

"Летливите съединения в лука са отговорни за плача и острия вкус. Количествата на тези съединения в други видове лук остават същите или се увеличават с течение на времето. В нашия лук тези съединения са точно обратното - намаляват, за да създадат лук без сълзи, сладък и мек".

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Не бих казал, че жените нямат характер - те просто всеки ден имат различен характер.

Хайнрих Хайне

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама