Важни уроци от мъдри хора, които си струва да си припомняте всеки ден


Важни уроци от мъдри хора, които си струва да си припомняте всеки ден
Снимка: iStock

Уроците на някои известни мъдреци могат да бъдат полезни в съвременния живот. Просто трябва да знаете на какво точно да обърнете внимание и как да се свържете със събитията, които се случват. И трябва да правите това не понякога, а всеки ден. Само когато древната мъдрост се превърне във ваш начин на живот - вие наистина разбирате къде сте сбъркали, какво е важно за вас и кое не.

Реалността ни е сбъдната мечта

Следователно всеки от нас може да постигне това, за което мечтае. Единствената разлика е, че някои постигат нещата по-лесно, а за други е малко по-трудно. Но всеки има шанс. Особено за тези, които вярват в късмета си и не се съмняват в него, без значение през какви трудни събития трябва да премине.

Ние не възприемаме цялата реалност

Уви, човек по принцип е ограничен от няколко сетива, сравнително развита фантазия и способността да изчислява модели въз основа на случилото се. Но това не отваря цялата картина на взаимовръзките, които свързват света. Можем да кажем, че човек вижда само плоска проекция на безкрайно многоизмерно пространство през призмата на възприятие на собствения си мозък.

Не познаваме другите хора

Всичко, което виждаме, е проекцията на техните действия върху реалността. Но да се разбере какво се случва в душата на човек е невъзможно. Всички опити за опростяване и прогнозиране на човешкото поведение не са много ефективни, защото се осъществяват през призмата на собственото ни възприятие. Казано по-просто, ако видите, че двама души се бият на улицата - не можете веднага да разберете кой от тях е прав и кой не, или пък кой е започнал боя и защо. Дори и да ви кажат мотивите си, вие все още не можете да ги разберете напълно.

ДОМЪТ Е ТАМ, КЪДЕТО МИСЛИТЕ СА СПОКОЙНИ

Всички сме едно цяло

Всичко, което се случва в света, е взаимносвързано. Според многобройните източни учения - поради вибрацията на специална енергия, която дори можете да се научите да чувствате. И да я използвате, за да повлияете на заобикалящата действителност. Но това ще изисква само пълно отхвърляне на съществуващите системи за възприятие и ценност.

Всичко ще бъде както трябва

Вярвайте в това! Ако човек води правилен начин на живот и смело гледа в бъдещето, с него всичко ще бъде наред. Рано или късно, по един или друг начин. Но никой не казва, че пътят ще бъде кратък и лесен. Просто в света има твърде много взаимоотношения, които човек не е в състояние да проследи. Въпреки това е напълно възможно да използвате плодовете им.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Най-красива е една жена, когато е изморена от смях!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама