Вече 10 години пием DABOV Specialty Coffee


Вече 10 години пием DABOV Specialty Coffee
Снимка: ПР

Милиони хора по цял свят са любители на кафето и започват всеки ден с чаша от тази ароматна кофеинова напитка. Екипът на DABOV Specialty Coffee са сред тях. Те не само знаят как да се насладят на хубавото кафе, но също така внасят, пекат и продават специална селекция от него.

Тази година компанията на специалиста по кафе Йордан Дъбов празнува юбилей. Преди 10 години се ражда марката My Gourmet Café, която от 2014 познаваме под марката DABOV Specialty Coffee.

Както сами казват: "DABOV Specialty Coffee не е продукт, а проект – той започва във фермата и завършва в чашата, а ние сме посредникът, който носи отговорност и пред фермера и пред клиента".

Те отговорно се грижат за кафето на фермерите, с които работят директно – транспортират го и го съхраняват правилно и го пекат по най-подходящия за него начин, така че до клиента да достигне възможно най-доброто от него.

От 2013 г. Йордан Дъбов е единственият българин член на дегустаторското жури на уникалния международен конкурс за най-добрите кафета в световен мащаб – Cup Of Excellence. Той вече е журирал в състезанията в Бразилия, Колумбия, Коста Рика, Панама, Никарагуа и Хондурас.

От DABOV Specialty Coffee избират ферми, които се грижат за качеството на суровото кафе. Зеленото зърно идва при тях в специални грейн-про опаковки, които запазват свежестта му и не му позволяват да се повреди при съхранение. При тях може да откриете наистина специални кафета като био кафе от фермата на Сезар Вилалобос, номер 7 в Бразилия – Ситио до Боне, и кафе номер 1 на Гватемала – Калибус ла Сиера.

Изпичането на кафето става в една от най-добрите немски машини, след множество предварителни анализи, за да се получи най-добрият краен продукт.

Кафетата Dabov Specialty Coffee се предлагат като еднотипни кафета, т.е. кафеени зърна от една партида, идваща от дадена ферма или еспресо смеси. При първите кафето носи характерните за тероара вкусове и аромати и при изчерпване на партидата, няма гаранция, че следващата реколта ще има същия вкус. При блендовете взимат кафеени зърна, идващи от различни ферми и обикновено от различни региони и ги смесват така, че да направят перфектна и балансирана чашка кафе.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Никога не преставай да се усмихваш, дори когато ти е тъжно, някой може да се влюби в усмивката ти.

Маркес

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама