Вижте какво се случва на най-големия фест за русалки (ВИДЕО)


Вижте какво се случва на най-големия фест за русалки (ВИДЕО)
Снимка: iStock/Guliver

Подобно на оживели митични същества от анимационна класика, стотици хора облякоха костюми с плавници и излязоха в закритите води на Вирджиния в САЩ, за да отпразнуват магията на русалките - бляскав спектакъл, приветстван от участниците, прегърнали разнообразието и приобщаването.

Съборът MerMagic, който тази година се проведе от 3 до 5 март във водния център в Манасас, в източната част на САЩ, е обявен за най-големия в света, посветен на русалките, и привлича ентусиасти от всички сфери - или плувци.

Сред тези, които се гмуркат дълбоко в блясъка и очарованието, е Хелена МакЛеод, която живее с Шарко-Мари-Тоут - нервно заболяване, заради което 33-годишната русокоса жена не може да плува пълноценно като русалка.

Тя все още влиза в сложния си силиконов плавник с помощта на съпруга си Дарън и се плиска на ръба на басейна, когато не се движи по павилионите, а инвалидната ѝ количка е оформена като лилаво-златиста мида.

"Страстта ми към тези сбирки е да споделя магията и да карам децата да се усмихват, казва тя пред АФП. "Обичам, когато те казват: "А, русалка!"

Когато тя започва да играе ролята, броят на русалките с увреждания е малък, "но сега са много повече", казва Маклауд, която носи със себе си табелка с адреса си в Instagram "helenathemermaid" и хаштаг #merabled.

С многобройните възрасти, ориентации, етноси и способности, представени във и извън басейна - който може да стане претъпкан, с десетки русалки и русалици, които се гмуркат, обръщат и плуват едновременно - организаторите са приели всеобхватността на своята мисия.

Жена, която нарича себе си Чобо, каза, че е част от света на русалките от шест или седем години.

Сама инвалид, лъчезарната 27-годишна жена с розова, лилава и аквамаринова коса се гмурна в басейна, като се придвижваше, ритайки с подобния на гривна монофин.

"Русалките са наистина страхотни за мен, защото могат да бъдат включени и да спортуват, но и да изразяват себе си", каза тя.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

"Не мога" не е решение.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама