Включете се в писането на най-дългото любовно писмо


Включете се в писането на най-дългото любовно писмо
Снимка: iStock/Guliver

Тази година отново се провежда една от най-романтичните кампании у нас. От 29 януари до 10 февруари 2019 г. всички могат да се включат в писането на най-дългото любовно писмо в България, като оставят своите лични послания към любимите си хора върху специални хартиени свитъци в книжарници "Хеликон" в цялата страната.

На 13 февруари, в навечерието на Св. Валентин, в книжарница "Хеликон – Витоша" в София всички свитъци ще бъдат обединени в едно огромно романтично писмо и ще бъде обявена неговата обща дължина. А градът, в който е изписано най-дългото писмо, ще получи приза "Романтична столица на България" за 2019 г.

Досега инициативата се е провеждала три пъти. През 2009 г., 2010 г. и 2012 г. "Романтична столица на България" станаха съответно град Бургас, където бе изписано 15-метрово писмо, след това Велико Търново с 30-метрово, а през 2012 г. призът отново се върна в гр. Бургас с 50-метрово писмо. Във всяка кампания се включваха стотици хора, които изпъстряха свитъците с рисунки, романтични цитати, стихове и признания в любов. Последната година общата дължина на писмото достигна внушителните 224 метра.

Тази година писането на най-дългото любовно писмо се състои в 27 книжарници, а за приза "Романтична столица на Българи" се борят 21 града (Благоевград, Боровец, Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Сливен, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол).

Поводът романтичната традиция да бъде подновена е излизането на луксозното подаръчно издание "В градините на любовта" от Халил Джубран. В книгата са включени притчи, стихове, монолози, диалози, които разглеждат различните нюанси на любовта – любовта като копнеж, желание и страст – магнетизмът, който привлича индивидите един към друг и ги споява в едно цяло. Любовта като състрадание, милосърдие или безусловната любов. Любовта като уважение, толерантност и приятелство. Любовта към родната земя и към хората. Любовта като разбиране на Реалността – проява на Божественото и на Бог.

Афоризмите, притчите и изящната поезия за любовта на един от най-необикновените мъдреци на 20. век са популярни и харесвани от читателите. А може би някои от тях ще намерят място в най-дългото любовно писмо в България.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Независимо дали приемат, или отказват, жените изпитват еднакво удоволствие от това, че са искани.

Овидий

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама