Внимание: Това растение може да убие кучето ви


Внимание: Това растение може да убие кучето ви
Снимка: iStock

Американската актриса Кейли Куоко, известна с ролята на Пени в американския ситком "Теория за Големия взрив", разкри на последователите си в Instagram за кошмарни събития в семейството ѝ, свързани с любимото ѝ куче.

37-годишната актриса реши да даде гласност на случая, за да предпази домашните любимци на други хора.

Кейли има чихуахуа на име Кинг, което тази година преживяло два тежки месеца, преди да се разбере причината за влошеното му здравословно състояние.

Накрая ветеринарят установил, че растението "лисича опашка" е попаднало в тялото на Кинг и до дни щяло да пробие сърцето му. Кученцето претърпяло тежка операция за отстраняване на растението.

Лисича опашка е често срещан плевел, който лесно може да се внесе у дома, без да разберете. Може да се забие в пръстите, ушите или дори в очите на вашия домашен любимец. Благодарение на своята острота може да си проправи път в тялото на домашния любимец и да пътува в него, достигайки до важни органи. Тялото не може да се бори с Лисича опашка и се нуждае от операция за отстраняването ѝ.

Уверете се, че сте прегледали щателно кучето си през лятото, за да предотвратите тежки здравословни проблеми на домашния си любимец.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Не се обиждам от вицове за тъпи блондинки, защото не съм тъпа. А не съм и блондинка.

Доли Партън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама