Внуците на Камила Паркър и принц Джордж ще участват в коронацията на Чарлз III


Внуците на Камила Паркър и принц Джордж ще участват в коронацията на Чарлз III
Снимка: Getty

Внукът на крал Чарлз Трети - принц Джордж, и малките наследници на кралицата консорт Камила ще имат водещи роли в коронацията на британския монарх следващия месец, става ясно от съобщение на Бъкингамския дворец.

Показаха официалния портрет на крал Чарлз III

Джордж, който е на 9 години и е най-големият син на престолонаследника Уилям, ще бъде един от четиримата придружители на краля на церемонията на 6 май и ще участва в процесията в Уестминстърското абатство в Лондон.

Съпругата на краля - Камила, пък ще бъде придружена от тримата си внуци, както и от правнук.

Британските медии наскоро съобщиха, че тя иска внуците й да имат значимо участие в церемонията, въпреки че родителите им са децата от брака й с нейния първи съпруг - Андрю Паркър Боулс.

Съобщението е направено, след като Бъкингамският дворец разпространи нов официална снимка на Чарлз Трети и Камила, както и подробности за поканата, която ще бъде разпратена до повече от 2000 гости за коронацията.

Тя е дело на хералдичния художник Андрю Джеймисън, като е рисувана ръчно с акварел и гваш. На нея е изобразен е и Зеленият човек - герой от британския фолклор.

Цветята на поканата, която ще бъде изработена от рециклиран материал, ще са в групи по три - в чест на краля, който ще бъде третият монарх, носещ името Чарлз. Освен това върху нея ще бъдат изобразени лъв, еднорог и глиган, взети от герба на кралската двойка, отбелязва Ройтерс.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Не приемайте себе си твърде сериозно. Знайте кога да се присмеете на себе си.

Холи Бери

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама