Време е за мен


Време е за мен
Снимка: iStock

Времето – най-ценното нещо, което притежаваме. Оказва се обаче, че често го пропиляваме: докато цяла седмица чакаме уикенда, цяла зима лятото и цял живот момента, когато всичко ще е наред и няма да се притесняваме за нищо. Така дните си минават, а желанието ни да живеем пълноценно тук и сега, се размива в ежедневните задачи. Затова най-добрият подарък, който можем да си направим, вече сериозно стъпили на територията на 2022 година, е да се научим как да разменяме времето си по най-добрия обменен курс за позитивни преживявания, приключения и емоции.

Ето и няколко съвета как да го постигнем:

Светът е голям

… и чака да го открием и споделим. Независимо дали ще сменим обичайния си маршрут за прибиране или ще се разходим в заснежен парк, важното е да потърсим красивото и различната гледна точка. Пандемията ни взе много неща, но и създаде неочаквани възможности. Ако така или иначе сте хоум офис, защо да не го пренесете в някой от планинските курорти, където може да работите, да спортувате или да се поглезите със СПА процедури. Предлагат се и опции за забавление на децата през деня, а и бонусът, че няма да се чудите какво да сготвите за вечеря, също не е за пренебрегване.

Ново хоби или добре забравено старо

Фотография, готвене, музика, шиене, колекционерство… Хобито може да е най-разнообразно, но задължително трябва да е нещо, което доставя истинско удоволствие. Може да опитате няколко неща, преди да намерите страстта си, може и да се върнете към нещо, което ви е допадало навремето – единствената цел е да релаксирате и да се забавлявате, каквото и да изберете. И още един жокер: споделяйте хобито си, така ще се мотивирате да не се отказвате след няколко опита. Направете фотосесия у дома, поканете приятелки да опитат изпечени от вас сладкиши, преправете рокля, която ви е омръзнала… Повярвайте ни, удовлетворението да видите как хората оценяват усилията ви, е страхотно чувство.

Технологиите за мир

Използвани правилно, модерните технологии могат да ни спестят и време, и пари, които да инвестираме в себе си, и да станат верен помощник в стремежа ни да живеем в момента. Съвременните смарт телевизори например се свързват с интернет и може да си пуснем трейнинг сесия на тях, за да са упражненията у дома по-пълноценни и приятни. Със смарт часовниците следим редица важни здравословни показатели, а в електронния четец може да събeрем няколко библиотеки… Онлайн шопингът пък вече е неразделна част от ежедневието ни, като в eMAG не само можем да открием всичко, от което се нуждаем, но и на атрактивни оферти. Голям избор, бърза и сигурна поръчка и доставка – така дните на обикаляне по магазини, натоварени с торби, спокойно могат да останат в миналото.

Всеки момент е специален

Сигурно у дома имате сервиз и покривка, които пазите за специални гости, или рокля за специални поводи… Е, специалният повод е сега – сервирайте вечерята довечера в най-хубавите си чинии, сложете платнени салфетки, разходете кучето с официалната си чанта. Ако не чакаме точният момент, всеки миг може да е такъв.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама