За предприемчивите дами: 5 идеи за лесен интернет бизнес от дома


За предприемчивите дами: 5 идеи за лесен интернет бизнес от дома
Снимка: iStock

Предприемчивостта у жените всякога е водена от чист прагматизъм – наблюдателни по природа, дамите забелязват човешки потребности, които могат да се окажат сполучлив бизнес. Днес, при наличието на повсеместен достъп до интернет и всевъзможни дигитални джаджи, възможностите са многократно по-големи.

Как да започнем онлайн?

 

Всеки прохождащ бизнес в интернет се нуждае от своето уеб-пространство – сайт, където да бъдат представени както предложенията към клиентите, така и важна съпътстваща информация: кой стои зад офертите, как можем да се свържем с него.

Добрият сайт започва с добро име. За него е важно да е кратко, за да се помни лесно и да не се греши при изписване. Хубаво е все пак да описва възможно най-цялостно това, което клиентът ще намери онлайн.

След избора на име създателят на виртуалния бизнес следва да избере някой от многото домейни в интернет – онези кратки окончания, с които завършват имената на сайтовете, от типа на „com" или „net". Освен тези два, които са най-популярни, има и други подходящи окончания – такива като „biz", „gallery", „eu" и др.

 След това идва ред и на избора на хостинг – услуга за поддържане на сайта онлайн на сървърите на специализирани компании. Обикновено базовите пакети са напълно достатъчни за всеки нов сайт, а с разрастването на интереса към него се увеличават посещаемостта, трафикът и съответно консумираното сървърно пространство.

Самото създаване на сайта е лесно. С платформи като Wordpress и Joomla всеки неспециалист може да избере своя дизайн и формат на сайта. Това, което остава, е предприемчивата дама да има под ръка смартфон с прилична камера или цифров фотоапарат, за да заснеме своите продукти.

Прагматични идеи

 

Е, какво могат да предложат дамите в своите онлайн магазини, без това да им коства много усилия или инвестиции?

  • ръчно изработени бижута: те са популярни поради уникалността на дизайна. Ако сте достатъчно креативни и обичате да създавате красиви украшения, можете да правите ръчно изработени обеци, колиета, гривни и др. С нищожна инвестиция можете да закупите материали като мъниста, корда, конци, камъни и други. Конкуренцията е голяма, наистина, но с добър дизайн и качество винаги ще намерите почитатели.
  • ръчно плетени дрехи и играчки: ако обичате да плетете и това ви действа успокояващо или вдъхновяващо, можете да предложите в интернет своите ръчно изработени творби: дрешки, бебешки шапчици и чорапчета, пиленца и други, а защо не и практични неща като носими калъфи за телефон. Този вид ръчно изработени стоки се ценят много и в чужбина. Затова можете да направите сайт в някой от международните домейни и да продавате плетивото си отвъд границите на родината.
  • хартиени и платнени торбички: предвид забраната за пластмасови и полиетиленови торбички и отпадането на пластмасата за еднократна употреба, търсенето на хартиени и платнени торбички се увеличава. Можете да правите чанти, като използвате обикновени платове и хартии, купени от магазин. Разбира се, тенденцията не е нова и за да имате успех, ще трябва да се отличите: една памучна торба например би била желана, ако има вътрешен джоб за документи и ключове или пък за смартфон. Инвестицията е много малка, тъй като всичко, което трябва да закупите, са елементарни неща като плат, хартия, мастило, конци, ципчета и др.
  • свещи: ароматните свещи стават все по-популярни сред хората – както за декорация, така и за благополучие. Свещите могат да бъдат изработени у дома с много малко инвестиции. Съставките включват восък, фитил, етерични масла, парфюми, тенджери за топене, тигани и др. Можете да използвате чаши за вино, класически буркани и чаши, за да създадете декоративни свещи. Можете също да експериментирате с аромати и цветове, за да създадете уникални свещи, които да се открояват сред конкуренцията.
  • сапун и шампоан: ръчно изработените сапуни и шампоани са търсени, тъй като все повече хора преминават към естествена и органична козметика. Въпреки че материали като етеричните масла може да бъдат малко скъпи, като цяло инвестицията не е голяма. Можете също да създавате балсами за коса и за лице, които да предложите успоредно с шампоаните.
Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Бръчките би трябвало да са следи от минали усмивки.

Дъглас Адамс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички