Задава се вторият уикенд на София Диша


Задава се вторият уикенд на София Диша

Второто издание за тази година на фестивала за градска култура София Диша 2017 г. ще се проде на 26-и и 27-и август.

Мястото на провеждане отново е площад "Св. Александър Невски", самото сърце на града, където се събират на едно място знакови културно – исторически паметници - катедралният храм-паметник на "Св. Александър Невски", базиликата "Св. София", паметникът на Незнайния войн, Българската патриаршия – Свети синод, гробът на Иван Вазов, Националната галерия "Квадрат 500", Националната художествена академия и др.

Площадът е не само изключително атрактивно туристическо място, но и дава възможност за събиране на повече хора и разгръщането на богата културна програма.

Популярността на летния фестивал се разрасна и през предстоящия уикенд фестивалът ще се проведе на 12 651 кв. м. и с над 200 участници в културната програма.

В "Творческа зона" на музикалната сцена (на 26-и август) ще чуем нова българска музика от: Krekhaus Jam - трип хип, хип хоп, джаз и стонър рок; българо-американското дуо: Two Cities One World, смесица от funk, jazz, pop, soul и reggae и Samadhi - нов атмосферичен проект, обединяващ neo-soul, r’n’b & hip-hop.

На 27-и август на сцената ще гледаме и слушаме Иван Шопов – артистът който търси общото между електронната и автентичната фолклорна музика, а новият му проект е съвместно с фолклорния състав "Авигея".

В "Творческата зона" на 26 и 27 август ще бъдат представени въздействащите черно-бели фотографии на Тотьо Тодоров; изложба живопис на млади български автори, организирана съвместно с галерия "Контраст"; първа изложба на непознатия, но пълен с галактически копнеж млад български артист - Morph; кино прожекция на нашумелия анимационен, приключенски сериал "Златната ябълка" и др.

В "Детската зона" и през двата дни ще има творчески занимания на "Детска архитектурна работилница", които ще работят с малките по създаване на структури от дървени клечки и ластици. Различни маршрути на града и опознаването на неговото развитие и история също ще бъдат част от работилницата за деца. Да създадеш чудовище от рециклирани материали и как работи катапултът ще предложат организаторите на „Био игри“; образователни приказки – игри ще представят от издателство "Тат- Криейтив"; Веселина Дашкова ще организира за децата кино – работилница, в която детските рисунки ще оживяват на екрана; първи стъпки в програмирането или как се свири на пиано от портокали ще научат децата от екипа на SoftUni Kids.

В "Зона България" ще бъдат представени фотографска изложба на организирането на съвременни традиционни сватби, от екипа на "Нишан", които са приели каузата да популяризират българските традиции и старите знания. Посетителите на фестивала ще се научат да танцуват известни български хора и ще разберат повече за ритмиката и графичния език на хорото от екипа на "Таратанци".

В зона "Релакс" ще можете да опитате авторските коктейли и селекция наградени български вина. Не пропускайте и още много други изненади на фестивала.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Когато ти се даде възможност да бъдеш прав или добър, избери да бъдеш добър.

"Чудо"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама