"Заедно за Украйна" - концерт в помощ на пострадалите от войната


 "Заедно за Украйна" - концерт в помощ на пострадалите от войната
Снимка: ПР

Българското национално радио, Българската национална телевизия и Народен театър "Иван Вазов" обединяват усилия в подкрепа на пострадалите от войната в Украйна. На 28 март (понеделник), от 19:00 ч., двете обществени медии, с домакинството на Народния театър, организират благотворителен концерт "Заедно за Украйна", в знак на съпричастност към пострадалите от войната.

В благотворителния концерт ще вземат участие Биг бендът на БНР с диригент Антони Дончев и Смесеният хор на БНР с диригент Любомира Александрова. Солисти ще са певицата Елена Сиракова и кларинетистът Борислав Йоцов, гост ще е младата украинска певица Биляна Митева, студентка в НМА "Проф. Панчо Владигеров". Диригент ще е Любомир Денев – син. Програмата на благотворителния концерт "Заедно за Украйна" ще предложи музика на Добри Христов, Александър Бръзицов, Вили Казасян, Ангел Заберски – син, Фабиан Андре, Уилбър Шванд и Римски – Корсаков. На финала ще прозвучат изключителните "Сакрални концерти" на Дюк Елингтън в адаптацията на Джон Хойбай и Педерсън Педер.

Благотворителният концерт "Заедно за Украйна" ще бъде излъчен по всички национални и регионални програми на Българското национално радио на 28 март (понеделник) от 19:00 ч. и в ефира на БНТ 1 на 3 април (неделя) от 21:00 ч.

Събраните средства от кратък номер 1466, дарения на място или по банковата сметка на Българския червен кръст ще бъдат предоставени на пострадалите от войната в Украйна.

 

СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ

БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД BG23UNCR76301077778563

UNCRBGSF (За пострадалите от конфликта в Украйна)

Може да дарите и онлайн през страницата на БЧК.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама